Home > Deze V-borden aan gevels op het gelijkvloers vanaf vandaag verboden in Knokke-Heist

Deze V-borden aan gevels op het gelijkvloers vanaf vandaag verboden in Knokke-Heist

Geschreven op 5 april 2023 om 23:08 door Mario De Wilde

De algemene politieverordening die geldt op het grondgebied van Knokke-Heist werd bij gemeenteraadsbeslissing van 30 maart 2023 gewijzigd om de kwaliteit van het straatbeeld in Knokke-Heist te verhogen. Aan de hand van deze nieuwe wijziging wordt het gebruik van V-borden op de begane grond/gelijkvloers/benedenverdieping verboden in het kader van een publicitaire activiteit. De maatregel treedt in werking vanaf vandaag.
Verder wordt het gebruik van Te koop- of Te huurborden (=alles wat een aankondiging vormt van een roerend of onroerend goed dat te huur of te koop wordt aangeboden) gereguleerd. Naast V-borden wordt hierbij ook het gebruik van L-borden (galgborden) en platte borden en affiches ingeperkt. Zoals opgenomen in het nieuwe artikel 213/1, zal deze reglementering pas in voege gaan vanaf 1 juni 2023. Op deze manier kunnen de immo-agentschappen zich tijdig in regel stellen conform de nieuwe afspraken.
V-bord
Samengevat worden volgende maatregelen genomen om de beeldkwaliteit in de badplaats te verbeteren:
• V-borden zijn voortaan verboden op de gelijkvloerse verdieping. Er mogen dus geen publiciteitsaffiches meer uitsteken boven de begane grond.
• V-borden op de verdiepingen hebben een maximale grootte van 80 cm op 50 cm.
• Platte borden of affiches hebben een maximale afmeting van 1m².
• Er mag maximum 1 type bord gebruikt worden. Geen combinaties. Meerdere immo’s komen op 1 affichering.
• Eenmaal het goed verkocht of verhuurd is moet het te koop- of te huurbord verwijderd worden binnen de 14 dagen na het tekenen van de overeenkomst.
• De borden mogen geen aanwijzingen geven naar het reeds verkocht of verhuurd zijn.
Bij nieuwbouw of renovatie van een gebouw met meerdere entiteiten op 1 adres mag slechts één te koop- of te huurbord worden bevestigd met een maximum afmeting van 1 m² x aantal entiteiten.
Foto: gemeente Knokke-Heist

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.