Home > Deze pasgeborene in Bellewaerde heeft nu ook een naam: Mosi

Deze pasgeborene in Bellewaerde heeft nu ook een naam: Mosi

Geschreven op 5 april 2024 om 12:01 door Mario De Wilde

De sterk bedreigde rothschildgiraf, die afgelopen maandag op 1 april werd geboren, heeft een naam. Bellewaerde Park liet de keuze over aan hun trouwe abonnees. Met meer dan 1.000 inzendingen was het geen makkelijke beslissing, maar één naam sprong erboven uit: Mosi. De naam Mosi betekent in het Afrikaans ‘eerstgeborene’. Mosi wordt vaak gegeven als de eerstgeborene een jongen is. Deze betekenis sluit mooi aan met het verhaal van Safiya die van haar eerste jong is bevallen. De eigenschappen van de naam Mosi zijn: zorgzaam, creatief en attent.

“We zijn zeer tevreden met de betrokkenheid van onze abonnees en hun talrijke, creatieve inzendingen. Alle dierenverzorgers mochten, ieder voor zich, hun favoriete naam uit de lijst kiezen. Toen we de gekozen namen samenlegden, kwam de naam Mosi al vier keer naar voren. Het was meteen duidelijk dat Mosi de perfect naam is voor het giraffenkalfje.” aldus Pieter, hoofdierenverzorger in Bellewaerde Park.

Mosi, die afgelopen maandag het eerste levenslicht zag, stelt het goed onder het toezicht van zijn beschermende moeder Safiya en de dierenverzorgers van Bellewaerde Park. Bellewaerde Park wil alle abonnees bedanken voor de originele inzendingen. De winnaar wordt door het park gecontacteerd en zal Mosi backstage een bezoekje mogen brengen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.