Home > Deze middag 22ste Survivalrun Brugge-Damme-Brugge met 1000 sportievelingen

Deze middag 22ste Survivalrun Brugge-Damme-Brugge met 1000 sportievelingen

Geschreven op 3 november 2019 om 12:21 door Mario De Wilde

Vandaag zijn de polders tussen Brugge en Damme het strijdtoneel van de 22ste Survivalrun Brugge-Damme-Brugge. Deelnemers krijgen opnieuw een uitdagend parcours voorgeschoteld met 42 spectaculaire hindernissen. Survivalrun is een loopwedstrijd over een grotendeels onverhard terrein. Er wordt een parcours afgelegd waarbij zowel natuurlijke als opgebouwde hindernissen moeten overwonnen worden. Onderweg leggen de deelnemers proeven af zoals boogschieten, houthakken, kajakken, maar toch vooral veel klimmen en klauteren over allerlei constructies.
Ook voor de gemiddelde sportieveling?
Survival Run heeft, ten onrechte, een beetje de reputatie een sport te zijn die enkel door ‘die hard’ atleten beoefend wordt.
De organisatie van de Survival Run Brugge-Damme-Brugge besteedt echter veel aandacht aan het laagdrempelig houden van het evenement.
De recreatieve wedstrijden zijn op zich even toegankelijk als Obstacle Runs. De proeven zijn wel wat technischer, maar in de eerste plaats draait het toch om deelnemers die zich amuseren; en ondertussen een nieuwe sport ontdekken. Het parcours en de hindernissen zijn absoluut haalbaar voor de gemiddelde sportieveling.  Wil je een amusante, sportieve dag wil beleven met familie, vrienden, klasgenoten of collega’s, dan mag je dit evenement zeker niet missen. Naast de recreatieve wedstrijden, vinden op 3 november ook een aantal competitiewedstrijden plaats. Daar hanteren we wel het NAMKA!-principe (Nie Art, Mo Kei-Art). Wie hier wil finishen, kan maar beter een behoorlijke conditie hebben, en vooral de nodige hindernistechnieken beheersen.

22ste editie van de Survivalrun Brugge-Damme-Brugge
De wedstrijd wordt – inmiddels voor de 22ste keer- georganiseerd door Survival Run Club West-Vlaanderen. Door het organiseren van de wedstrijd wil de club Survival Run als sport een ruimere bekendheid geven. Daarnaast hoopt zij om op die manier nieuwe leden aan te trekken. Momenteel beoefenen een 85-tal actieve leden op regelmatige basis de sport. Wekelijks trainen zij op hun eigen trainingspiste in het Veltembos in Sint-Kruis Brugge.  Wie eens een training wil meelopen, komt maar af naar één van de instaptrainingen (eerstvolgende op 9 november).
Polsbandje = Erebandje
Elke atleet krijgt bij aanvang van de wedstrijd het befaamde polsbandje. Het ereteken dat je alle proeven tot een goed einde gebracht hebt. Wanneer een atleet er niet in slaagt om een hindernis van bij de eerste poging te overwinnen, dan zit er maar één ding op: blijven proberen tot het wél lukt …. of capituleren! Wie is de sterkste, taaiste: de atleet of de hindernissen?

Spectaculaire hindernis
Start en finish zijn zoals gebruikelijk in Sportpark Gulden Kamer in Sint-Kruis Brugge. Het parcours loopt door het typische polderlandschap richting Damme. In tegenstelling tot vroeger wordt het centrum van Damme niet meer aangedaan, maar worden alle deelnemers door het Fort van Beieren in Koolkerke gestuurd, een magnifiek natuurpark met veel hindernismogelijkheden.
Het parcours is verrijkt met 42 spectaculaire hindernissen. Blikvangers zijn er genoeg: De hindernis over de Damse Vaart is een kraanconstructie en voor menig competitieloper een breekpunt in de wedstrijd; logisch dat die ieder jaar veel toeschouwers lokt. Het Fort van Beieren herbergt een paar pittige combinatie-hindernissen; er is een nieuwe low rig langs de polderstraat. En natuurlijk een uitdagende eindhindernis in Sportpark Gulden Kamer.
Categorieën
Competitielopers (altijd individueel) kunnen kiezen tussen: 20 en 10 km (80 en 42 hindernissen). Jeugdatleten 12-14 jaar, krijgen een 26-tal proeven over 7 km. De recreatieve deelnemers kunnen zich uitleven in volgende categorieën: 10 km (40 proeven): individueel of in duo; en 7 km duo’s.
We hopen op 800 tot 1000 deelnemers. Er zijn nog wel wat startplaatsen vrij.
1,5 maand bouwen
Dat Survival Run Club West-Vlaanderen niet op een inspanning kijkt om een onvergetelijk evenement in elkaar te steken, is een understatement. Sinds half september zijn de bouwploegen elke zaterdag bezig met het opbouwen van de hindernissen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.