Home > Deze man vertelt je op 29 maart in Knokke-Heist alles over de dialecten aan de Oostkust

Deze man vertelt je op 29 maart in Knokke-Heist alles over de dialecten aan de Oostkust

Geschreven op 19 maart 2024 om 07:14 door Mario De Wilde

Op vrijdagavond 29 maart 2024 om 20 u. brengt Em. Prof. Jacques Van Keymeulen een boeiende avond over de dialecten aan de Oostkust in het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist. Hij is te gast bij Davidsfonds Knokke (in samenwerking met Volksontwikkeling/Kneistse Cultuurkaart en Cultuursmakers Knokke-Heist).

Em. Prof. Jacques Van Keymeulen achterhaalt de oorsprong van onze taal en situeert dit in het Vlaamse dialectenlandschap. Hij bespreekt de invloeden van volkeren en culturen op onze dialecten en focust op typisch woordgebruik aan de Oostkust. Ook de brieven van Jacobus Vincentius De Neve, pastoor van Westkapelle, gedeporteerd naar Cayenne tijdens de Franse tijd, komen aan bod. Unieke slotavond!

Info:

Annie Poissonnier – voorzitter Davidsfonds Knokke – annie.poissonnier@gmail.com – 0474 291968 – www.knokke.davidsfonds.be

Dominiek Segaert – voorzitter Cultuursmakers & Volksontwikkeling Knokke-Heist – dominiek.segaert@skynet.be – 0479 691865 – www.cultuursmakers.be/knokke-heist

Toegang : 10 €
Leden Cultuursmakers, Davidsfonds, studenten slechts 8 €

Volledig gratis voor de abonnees van Kneistse Cultuurkaart / Volksontwikkeling Knokke-Heist op vertoon van hun gezinskaart (verkrijgbaar aan 40 euro aan de ingang. Vraag ernaar!)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.