Home > Deze kanjer borstelde vorig jaar 140 ton vuil weg in 110 straten van Diksmuide

Deze kanjer borstelde vorig jaar 140 ton vuil weg in 110 straten van Diksmuide

Geschreven op 22 februari 2024 om 07:03 door Mario De Wilde

De veegmachine, die het lokaal bestuur in april ’21 in dienst nam, heeft vorig jaar zo’n 140 ton veegvuil afgevoerd in Diksmuide. Iedere dag van de werkweek zorgt de machine mee voor een propere en nette stad, zowel in het centrum als in de dorpen.

110 bediende straten
De veegmachine bedient volgens het veegplan 54 straten in het centrum en 56 straten in de dorpen. 11 straten in het centrum komen wekelijks aan bod. Dat was afgelopen jaar onder meer goed voor:

4.421 geborstelde kilometers
755 effectief gepresteerde borsteluren
2,62 geborstelde kilometers per uur of zo’n 17 kilometer per dag

Drie medewerkers van de dienst afvalbeheer zorgen ervoor dat de veegmachine dagelijks haar ronde kan doen. Wanneer de temperatuur buiten onder de twee graden duikt of er strooizout ligt, rukt de veegmachine niet uit. Dat zorgt voor schade aan de machine.

Veeg- en onkruidbeheer met eigen diensten

Het lokaal bestuur kocht de veegmachine begin 2021 aan om veeg- en onkruidbeheer met eigen diensten te kunnen uitvoeren. Op die manier werd de kost voor een externe aannemer uitgespaard en konden straten frequenter én efficiënter aangepakt worden.

Mooimakers helpen mee

Niet alleen medewerkers of machines helpen onze stad proper houden, ook heel wat inwoners en verenigingen doen een duit in het zakje. Heel wat Mooimakers gaan regelmatig op pad om onze straten, bermen en grachten zwerfvuilvrij te maken. Op 1 maart gaat Maand van de Netheid van start. Dertig verenigingen zullen opnieuw heel wat Diksmuidse wegen proper maken. Wil je zelf ook een Mooimaker worden? Dat kan, het hele jaar door! Het stadsbestuur helpt je op weg met grijpers, handschoenen en vuilniszakken. Meer info via de milieudienst (051 79 31 40 of milieu@diksmuide.be).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.