Home > Deze Duitse ex-international Inka Grings wordt trainer van Club YLA

Deze Duitse ex-international Inka Grings wordt trainer van Club YLA

Geschreven op 24 juni 2024 om 08:17 door Mario De Wilde

Club YLA stelde zopas met trots haar nieuwe hoofdcoach voor. De Duitse ex-international Inka Grings zal vanaf komend seizoen de lijnen uitzetten in de kleedkamer van de dames van Club Brugge. Ze ondertekent een contract van onbepaalde duur. Inka Grings is een voormalig Duits international en topschutster van de Frauen-Bundesliga. Het grootste gedeelte van haar carrière speelde ze bij FCR 2001 Duisburg, waar ze in 2014 afzwaaide als topscorer aller tijden met 353 goals. Dankzij haar torinstinct is ze ook tweede in de all-time topschutterstand van de Frauen-Bundesliga en derde bij de Duitse nationale ploeg.

Na periodes bij FC Zürich, Chicago Red Stars en FC Keulen, begon ze in 2014 aan haar trainerscarrière bij oude liefde Duisburg. Haar grootste successen behaalde ze bij FC Zürich, waar ze in het seizoen 2021 – 2022 de dubbel binnenhaalde. Deze prestatie leverde haar de positie van bondscoach bij de Zwitserse nationale ploeg op. Na een succesvolle kwalificatiecampagne, met o.a. een recordwinst van 15 – 0 tegen Moldavië, mocht het team van Grings deelnemen aan de wereldbeker in Australië en Nieuw-Zeeland. Zwitserland overleefde de groepsfase, maar in de 1/8e finale was toekomstig kampioen Spanje te sterk.

Nu krijgt Inka Grings de kans om Club YLA met haar aanvallers- en winnaarsmentaliteit naar haar hand te zetten. Met een contract van onbepaalde duur krijgt ze van het bestuur alvast het volste vertrouwen. Ze zal ook instaan voor de verdere uitbouw van de succesvolle jeugdwerking van Club YLA en diens integratie in de A-kern. Verder zal de volledige sportieve staff behouden blijven met toevoeging van een (halftijdse) video-analist.

Op maandag 15 juli zal Inka haar eerste veldtraining geven. Haar eerste wedstrijd wordt de oefenmatch tegen KSV Bredene op vrijdag 26 juli. De eerste competitiematch volgt een maand later, dan neemt Club YLA het thuis op tegen OH Leuven Women. (Foto Club) 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.