Home > Dewaele Vastgoedgroep steekt lokale handelaars hart onder de riem

Dewaele Vastgoedgroep steekt lokale handelaars hart onder de riem

Geschreven op 14 april 2020 om 12:36 door Mario De Wilde

De coronamaatregelen hebben de vastgoedmarkt stilgelegd. Dat is geen verrassing als je weet dat plaatsbezoeken en plaatsbeschrijvingen momenteel niet mogelijk zijn. De verkoop en verhuur van huizen is dan ook met een derde gedaald sinds de maatregelen van kracht zijn in ons land en zal vermoedelijk nog 80 à 90% verder dalen. Dat blijkt uit de vastgoedbarometer van notarisfederatie Fednot. Hoewel het langetermijneffect van deze coronacrisis op de vastgoedsector een vraagteken blijft, gelooft Dewaele Vastgoedgroep er sterk in dat er niet mag gewacht worden met het steunen van de lokale economie. Daarom werd een initiatief gelanceerd waarbij elke klant die een opdracht afsluit voor de verkoop van zijn woning, appartement, bouwgrond of commercieel vastgoed beloond wordt met een waardebon van 250 EUR, te spenderen bij lokale handelaars. De reden? De lokale economie draaiende houden en lokale handelaars een hart onder de riem steken. Ondanks het dalend aantal vastgoedtransacties verwacht de vastgoedsector dat de markt veerkrachtig zal blijken en relatief snel zal herstellen. Maar dat hangt natuurlijk allemaal af van de duurtijd van deze crisis. Als de crisis snel onder controle is, zal de impact op de vastgoedmarkt naar alle waarschijnlijkheid meevallen.

Bij de Belgische horecazaken ligt het echter anders. De drastische coronamaatregelen zullen een enorm zware impact hebben op de horecasector. Sterker nog: sectorfederatie Horeca Vlaanderen vreest voor een golf van faillissementen en nog veel meer ontslagen. Maar ook de retailsector, transportsector, toerisme, evenementenbranche en creatieve sector gaan de gevolgen van deze crisis moeten dragen. Om een steentje bij te dragen en de economische motor weer op gang te krijgen, belooft Dewaele Vastgoedgroep aldus in elke stad waar zij lokaal verankerd zijn stadsbonnen aan te kopen ter waarde van 250 euro. “Het is belangrijk om weerstand te bieden aan de economische impact van deze coronacrisis en in de lokale economie te blijven investeren. Als warm en lokaal verankerd bedrijf vonden wij het dan ook niet meer dan logisch dat we ons met deze actie engageren voor onze lokale handelaars en voor zij die alle steun kunnen gebruiken.”

Filip Dewaele, CEO Dewaele Vastgoedgroep: “Het is een algemene tendens dat we na een crisis een economische terugval meemaken. De onzekerheid neemt toe, het consumentenvertrouwen krijgt een deuk, de interesse in vastgoed en andere grote aankopen is gedaald en er wordt algemeen minder geïnvesteerd in de economie. Om zware economische schade te vermijden, moeten we alles op alles zetten om onze lokale economie de middelen te geven zodat ze opnieuw plankgas kunnen geven. Dat trachten wij te doen met deze actie. Toch zien we ook enkele hoopvolle signalen. De overheid voorziet tal van steunmaatregelen voor mensen en bedrijven die getroffen zijn door de crisis, het gros van de opgebouwde schulden zal betaalbaar blijven door de lage rente én er worden tal van initiatieven gelanceerd die mensen aansporen om lokaal te kopen en onze eigen lokale handelaars te steunen tijdens en na deze crisis.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.