Home > Derde leerjaar SFI wint Boekenbingo-hoofdprijs in Poperinge

Derde leerjaar SFI wint Boekenbingo-hoofdprijs in Poperinge

Geschreven op 24 juni 2021 om 10:07 door Mario De Wilde

Het derde leerjaar van het Sint-Franciscusinstituut is de gelukkige winnaar van het Boekenbingospel van de voorbije jeugdboekenmaand van Bibliotheek Poperinge. De lerares, Els Wemaere, en haar klas ontvingen uit handen van schepen van Cultuur Loes Vandromme een boekenpakket ter waarde van 150 euro. Schepen van Cultuur Loes Vandromme: “De stad en de bib lieten ook tijdens dit speciale coronaschooljaar de scholen niet los. Omdat klassen niet meer langs mochten komen in de bib, draaide de bib de rollen om. Onder de noemer VroemVroem bracht de bib dit schooljaar vier keer boekenpakketten aan school voor telkens een 60-tal klassen. Met steun van Vlaanderen en met begeleiding van Vives-Hogeschool ging de bib dit schooljaar ook aan de slag rond leesmotivatie en leesplezier in drie scholen, De Klimrank in Poperinge, Klavertje3 in Oostvleteren en De Zonnewijzer in Reningelst. In leesteams op school werden allerlei acties op poten gezet om kinderen aan het lezen te krijgen. Want voor iedere kind is er wel een leuk boek. De tweede en de derde graad van De Ster, De Torteltuin en De Kastanje Proven deden dan weer mee met de Keileuke Boekenbende. Zij lazen en bespraken doorheen het schooljaar dezelfde boeken, een eigen Poperingse versie van de Kinder- en Jeugdjury.”
Lezen = feest
Ook de jeugdboekenmaand in maart in het teken van ‘Lezen is een feest’! verliep anders dan normaal. Auteurslezingen kregen een virtuele variant en 70 klassen deden mee met de boekenbingo van de bib. De klassen kregen tof materiaal en fijne tips. De boekenbingo was zo de ideale manier om ‘anders’ met boeken bezig te zijn. Een boek kiezen voor iemand anders, een stukje voorlezen voor je vrienden, stripfiguren uitbeelden, een leesetalage maken of een boekentoren bouwen die even hoog is als de meester of juf.

Naast de hoofdprijs voor het derde leerjaar, vielen nog vijftien andere klassen in de prijzen. De leerlingen van het 2de leerjaar A en C, 4de leerjaar B, 5de leerjaar A en D van SFI, het 1ste en 4de leerjaar van De Torteltuin, de 2de graad van De Kleine Prins, de 2de graad van De Waaier, het tweede kleuter en het 5de leerjaar van De Zonnewijzer, de 2de graad en de Mollenklas van De Akker en de 2de graad en de zorgklas van De Krekel krijgen een heus pretpakket om een feestje te vieren in de klas. Want lezen, dat is echt een feest.

Op de foto (van links naar rechts):Ann Leys (directrice SFI), Els Wemaere (juf SFI), de kinderen van 3C, Lieve Campforts (bibliotheek), Loes Vandromme (schepen Cultuur). Copyright stad Poperinge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.