Home > Derde editie Athora Great Bruges Marathon lokt lopers, wandelaars, foodies… én shoppers naar Brugge

Derde editie Athora Great Bruges Marathon lokt lopers, wandelaars, foodies… én shoppers naar Brugge

Geschreven op 19 oktober 2019 om 10:26 door Mario De Wilde

De derde editie van de Athora Great Bruges Marathon op zondag 20 oktober wordt internationaler en gevarieerder dan ooit. Duizenden lopers, wandelaars en foodies uit binnen- en buitenland veroveren in het weekend van 20 oktober de prachtige historische binnenstad van Brugge. Vanaf dit jaar komt daar ook een “shopping marathon” bij in de week van de marathon. De start van alle afstanden ligt net voorbij de Dijver op het Guido Gezelleplein, de finish is op de prachtige Brugse Markt, waar het altijd gezellig vertoeven is. Aan de finish is er bovendien een unieke foodmarket voor de deelnemers. De Athora Great Bruges Marathon is immers niet zomaar een marathon, maar één met een culinair tintje! En nieuw dit jaar is dus de “shopping marathon”.“De plaatselijke handelaars kregen een warme oproep om van maandag 14 tot zondag 20 oktober een ‘marathon’-special aan te bieden tijdens de shopping marathon,” vult schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys aan. Een aantal handelaars biedt de lopers en supporters een korting of een extraatje aan. Bedoeling is om de “shopping marathon” jaar na jaar uit te breiden.

MARATHONTOERISME

Net zoals tijdens de vorige edities zakken er heel wat buitenlanders af naar Brugge. Maar liefst 36% van de deelnemers komt van buiten de landgrenzen. Om in te spelen op deze grote groep aan looptoeristen lanceert stad Brugge tussen 14 en 20 oktober een ware shoppingmarathon. Zo kunnen de deelnemers ook in aanloop naar hun heroïsche prestatie optimaal genieten van de hoofdstad van West-Vlaanderen. “Marathontoerisme is in, getuigen opnieuw de vele buitenlanders die dit jaar naar Brugge afzakken om deel te nemen aan deze olympische loop over het hele Brugse grondgebied. Ongetwijfeld zal deze derde editie van de Athora Great Bruges Marathon letterlijk heel wat volk op de been brengen. Deze manifestatie is de ideale manier om op een zeer sportieve manier Brugge te (her)ontdekken”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

VEELZIJDIG KARAKTER

De Athora Great Bruges Marathon is er niet alleen voor lopers, maar ook voor wandelaars. Voor de geoefende wandelaar is er de Athora Great Bruges 21K Walk. Voor wie 21 km wandelen iets te veel vindt, is er de Family Walk van 8 km. Schepen van sport Franky Demon prijst het veelzijdige karakter van het evenement. “De verschillende formules van de Athora Great Bruges Marathon zorgen ervoor dat een breed publiek aan zijn sportieve trekken komt. Dat is ook de visie die we als Brugge sportstad willen uitdragen: elke Bruggeling moet zijn (favoriete) sport kunnen beoefenen. Demon kijkt enorm uit naar de Family Walk. “We bieden een gezellige wandeling van 8 km in hartje Brugge langs de meest iconische en idyllische plaatsen in de binnenstad voor zowel Bruggelingen als supporters en sympathisanten van de lopers. We willen namelijk dat zowel de top- als recreatieve sporters op 20 oktober naar Brugge komen.”

THINK-PINK

Oktober is traditioneel gezien de maand in het teken van de strijd tegen borstkanker. Ook de Athora Great Bruges Marathon draagt zijn steentje bij. “Lopen voor het goede doel ontbreekt niet tijdens de marathon. Tijdens oktober=borstkankermaand neemt Athora Great Bruges Marthon samen met Think-Pink het voortouw in de strijd tegen borstkanker. De opbrengst gaat naar de wetenschappelijke onderzoeken die het SMART Fonds financiert”, stelt een enthousiaste burgervader De fauw. Het volledige programma van de Athora Great Bruges Marathon ziet er als volgt uit:

Zaterdag 19 oktober

Afhalen startnummers: 10u00 – 18u00

Zondag 20 oktober

07u00-10u30: afhalen deelnamepakket + start daginschrijvingen
10u00: start Athora Great Bruges Marathon & Athora Great Bruges Half Marathon (Run)
10u30: start Athora Great Bruges 21K Walk & Athora Great Bruges Family Walk (8K)

Inschrijven kan tot en met de dag zelf: www.athoragreatbrugesmarathon.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.