Home > Derby in evenwicht Club-Cercle 1-1

Derby in evenwicht Club-Cercle 1-1

Geschreven op 7 augustus 2021 om 09:22 door Geert Demuynck

Voor aanvang van de wedstrijd liet coach Vanderhaeghen zich ontvallen dat er een tandje zou moeten bijgestoken worden tegen dit Club Brugge en in het begin van de wedstrijd was dit wel het geval. Achteraan vingen Utkus, Popvic en Daland de thuisploeg vakkundig op en hielden ze de landskampioen op veilige afstand van hun doel.

Op het half uur viel Daland hevig bloedend uit na een kopbalduel met Lang. Dit betekende een stevige aderlating in de Cercle defensie en vijf minuten later leverde Ruud Vormer een prachtige assist naar Lang die Didillon verschalkte en de 1-0 liet optekenen. Over de aanval van Cercle kunnen we heel kort zijn. Die was totaal ondermaats. Deman, Hotic en Denkey liepen zich de ziel uit het lijf maar bleven onmondig voor het doel. Enkel op een voorzet van Vanhoutte kon Utkus simpel binnenduwen maar hij raakte de bal totaal verkeerd.

Ook de Var-scheidsrechters in Tubeke zullen nog over de tongen gaan. Eerst moesten ze ingegrepen hebben na een elleboog van Balanta die altijd rood verdiende en aan de andere kant was er Popovic die in het strafschopgebied aan de arm van een doorgebroken De Ketelaere ging hangen. De VAR sliep of deed alsof zijn neus bloedde.

Net zoals vorig weekend tegen OHL kwam Waldo Rubio op een half uurtje voor het einde een zwakke Denkey vervangen. En opnieuw vloerde hij de doelman van de tegenstander, deze maal in blessuretijd. Een schuiver ging via de paal binnen en bezorgde Cercle toch nog een puntje in deze derby. Het is voor Club nog altijd wachten dus op een eerste thuiszege.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.