Home > Depart XXL in Kortrijk mikt op een coronaveilige zomer met veel optredens

Depart XXL in Kortrijk mikt op een coronaveilige zomer met veel optredens

Geschreven op 26 mei 2021 om 10:01 door Mario De Wilde

De kalender van Depart XXL in Kortrijk loopt al goed vol. Organisatoren willen opnieuw organiseren en hebben heel wat in petto voor de Kortrijkzanen. Het compleet coronaproof plein zal ons een mooie zomer brengen! Het allereerste coronaproof evenementenplein van Vlaanderen werd uitgewerkt in Kortrijk. Panama Events werd ingeschakeld en realiseerde een sfeervolle basisinfrastructuur via 30 gestapelde zeecontainers. Depart XXL wordt gratis aangeboden voor kleine en grote organisatoren, zo kunnen zij vlotter inkomsten genereren uit ticketing en baropbrengsten.

Kelly Detavernier, schepen van evenementen: “Depart XXL biedt alles aan de organisatoren om te kunnen organiseren volgens de geldende maatregelen van het moment. Zo nemen we een grote last en logistieke uitwerking weg van de organisatoren en gaan we samen een mooie zomer tegemoet!” De basisinfrastructuur biedt de organisatoren afbakening, toiletten, een neutrale baropstelling en een bescheiden podium. De algemene setting laat het toe om evenementen van alle toonaarden te organiseren. Team evenementen verzorgt naast de uitbouw van depart XXL ook voor het opvolgen van de MB’s en alle nodige richtlijnen. Kortrom, een complete service.

Axel Ronse, schepen van cultuur: “Kortrijk is voorloper om artiesten opnieuw te laten doen wat ze graag doen. Depart XXL zal de stad doen knallen.” Vanuit de stad voorzien we ook extra tools voor organisatoren zoals ticketing, een bar vrij van brouwer met een gemakkelijke bestelapp en cashless betalingen, hygiëne en ontsmetting en je wordt bijgestaan door je eigen eventbeheerder.

Terwijl er al heel wat grote organisaties in de pipeline zitten, die pas na bekendmaking van het ministerieel besluit en veiligheidsoverleg met de stad kunnen gecommuniceerd worden, zit de stad niet stil om zelf te organiseren. Afgelopen weekend waren er nog Spoetnik Sessies, 40 miniconcerten voor 50 muziekliefhebbers op 4 zomerse locaties waaronder Depart XXL. Zo genoten 200 toeschouwers verspreid over 4 sessies coronaproof op Depart XXL van lokale toppers als Appelblauwzjigroen en Divided.

Eind juni wordt Depart XXL ook de setting voor het proclamatiegebeuren van de Kortrijkse zesdejaars. Scholen hebben strikte richtlijnen om proclamaties te organiseren en daarop biedt Depart XXL een antwoord. Zo kunnen de laatstejaars hun diploma uitreiking samen met hun ouders vieren.

RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen: “We zijn de mensen van Depart XXL en de stad Kortrijk bijzonder dankbaar voor de ondersteuning die we als scholen krijgen bij de organisatie van de proclamatie voor onze zesdejaars. De voorbije twee schooljaren zijn absoluut niet evident geweest voor onze leerlingen. We willen hen daarom op bijzondere wijze ‘uitzwaaien’. Dat dit kan plaatsvinden in Depart XXL is heel symbolisch.”

Ook zin om iets te organiseren? Dien dan jouw aanvraag in via het evenementenloket van Kortrijk!

Foto: v.l.n.r.: Kelly Detavernier, Axel Ronse, Hans Vandenberghe, Franceska Verhenne, Sofie Vermandere.

Copyright stad Kortrijk

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.