Home > ‘Den Droad’ verbindt Zeebrugse wijken tijdens de zomerperiode

‘Den Droad’ verbindt Zeebrugse wijken tijdens de zomerperiode

Geschreven op 7 augustus 2020 om 11:53 door Mario De Wilde

Met ‘Den Droad’ organiseert het Buurtgericht Netwerk Zeebrugge (BNZ) deze zomer tal van speelactiviteiten in verschillende wijken van de kustgemeente. Op die manier wil het netwerk de cohesie tussen de wijken van Zeebrugge versterken en kinderen na een periode van isolement een leuke vakantieperiode bezorgen.

Mintus-voorzitter Pablo Annys: “Sinds 2019 brengt het BNZ mensen, organisaties en diensten samen die zich willen inzetten om kinderen in Zeebrugge maximale ontwikkelingskansen te bieden. Aan de hand van een bevraging bij kinderen, ouders en professionals werden hun noden en wensen in kaart gebracht.” Schepen van jeugd Mathijs Goderis: “Samengevat wil men van Zeebrugge een bruisende plek maken die over voldoende groene ruimtes beschikt. Waar er voldoende zones zijn om vrijetijdsactiviteiten te kunnen organiseren zoals bijvoorbeeld picknicks. Een plek ook die een ruim aanbod aan naschoolse en vakantiegerichte activiteiten te bieden heeft en waar men zich (met aandacht voor het openbaar vervoer) veilig kan verplaatsen tussen de verschillende wijken.”

Bieke Vanfleteren, cel lokaal sociaal beleid Brugge: “Het was onze bedoeling om de komende twee jaar concreet aan de slag te gaan met dit verlanglijstje. Maar de coronacrisis gooit momenteel roet in het eten. Om niet bij de pakken te blijven zitten organiseren we deze zomer met ‘Den Droad’ tal van activiteiten voor kinderen en jongeren in verschillende wijken van Zeebrugge zoals de Stationswijk, de Visserswijk, de Strandwijk en Zeebrugge-Dorp. Mama’s, papa’s, (plus)ouders, grootouders zijn uiteraard ook welkom.”

Mintus-buurtwerkster Hilde Ballegeer: “Iedere dinsdag-, woensdag- en donderdagnamiddag organiseren we uiteenlopende activiteiten zoals Pop-up theaters, balsporten, volksspelen, workshops graffiti, waterspelletjes, longboards maken of henna-tatoos zetten. Alle nodige Corona-veiligheidsmaatregelen worden hierbij steeds in acht genomen.”

Jeugdwelzijnswerkster Marloes Chalmet: “Wie op de hoogte wil blijven van het programma van ‘Den Droad’ kan terecht op de facebookpagina van Buurtwerk Zeebrugge. De activiteiten voor
+12-jarigen zijn te vinden op de facebookpagina van WUK Weguutjekot. De planning wordt ook
op de pleintjes zelf aangekondigd.”

EXTRA BERICHT:
Sinds deze week staat er trouwens een mobiele ontmoetingsplaats op het Stella Marisplein.
Met de mobiele ontmoetingsplaats wil men de bewoners van ‘De Mol’ (strandwijk) dichter bij elkaar brengen. Voortaan zal de buurtwerker wekelijks op donderdag aanwezig zijn als aanspreekpersoon voor de buurtbewoners.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.