Home > Den Bunker in Oedelem pakt straks uit met een van de grootste kerstmarkten van Vlaanderen

Den Bunker in Oedelem pakt straks uit met een van de grootste kerstmarkten van Vlaanderen

Geschreven op 6 december 2022 om 10:21 door Mario De Wilde

Gisteren stelden de organisatoren van Den Bunker in Oedelem hun -wat ze zelf omschrijven- ‘een van de mooiste kerstmarkten van Vlaanderen’ voor. En wat blijkt, ze zullen er niet ver naast zitten want er staat en ligt flink wat gezelligheid en hartverwarmends te wachten. De uitdaging van Den Bunker om een ambachtenmarkt te organiseren tijdens de kerstmarkt is nu al een schot in de roos. “In een mum van tijd hadden er 50 ambachtslieden zich kandidaat gesteld als standhouder” verteld Jan De loof voorzitter van Den Bunker. Met 110 kramen behoort de ééndaagse kerstmarkt tot één van de grootste van Vlaanderen.

Leg jullie mutsen, sjaals en handschoenen maar klaar, want op zaterdag 10 december 2022 organiseert Den bunker opnieuw de kerstmarkt van 17 uur tot 24 uur in centrum Oedelem. Het marktplein, de kerk en de Oudezakstraat worden omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt met meer dan 110 kramen (lokale) handelaars, authentieke ambachtslieden en verenigingen. Zij bieden o.a kerstartikelen, lekkernijen, ambtelijke artisanale producten en warme dranken aan.

In december is jaarlijks de tweede zaterdag van de maand centrum Oedelem ’the place tot be’ om ondergedompeld te worden in de magische kerstsfeer. “Dit jaar al voor de negende keer staat samenhorigheid en sfeer centraal” vertelt Jan De Loof.

Bijzonder hoogtepunt en nieuw dit jaar is de indoorambachtenmarkt in de kerk van Oedelem. De standplaatsen waren in mum van tijd uitverkocht, 50 standhouders zullen hun ambachtelijke artisanale producten voorstellen aan de bezoekers. “De ambachtenmarkt was direct uitverkocht, we werken al een paar weken met een wachtlijst” verteld Jan De Loof. De kerk zal te zien zijn zoals je die nog nooit hebt gezien. Het is de eerste keer dat er een evenement zal georganiseerd worden in de wondermooie kerk in Oedelem, het zal een unieke beleving zijn voor de standhouders en de bezoeker.

De bezoekers zullen op de ambachtenmarkt een ruim aanbod terug vinden van o.a boeken, handgemaakte kinderkleren, juweeltjes, keramiek, decoratie, knuffels, kalligrafie, wenskaarten, honing, boekbinden, vlechtwerk, bloemstukken, borduurwerk, fluisterboeken, houten speelgoed,… Dit allemaal artisanale en ambachtelijk gemaakt.

Ook voor kinderen voorziet de organisatie in verschillende activiteiten. Een kerstman zal er geschenken uitdelen en Skriewer zorgt voor animatie. Skriewer is de artiestennaam van Bruggeling Frederik De Schepper. Hij zal zorgen voor speelplezier en activiteiten. Door ook activiteiten voor kinderen aan te bieden, hopen we meer mensen te bereiken. We willen een evenement voor het hele gezin organiseren.

Den Bunker nodigt dan ook iedereen uit om te komen genieten van één van de mooiste kerstmarkten in Vlaanderen. “Het heeft altijd iets magisch, de kerstperiode” zegt Jan De Loof voorzitter Den Bunker

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.