Home > Demokamer WZC Sint-Pieters gisteren met trots voorgesteld

Demokamer WZC Sint-Pieters gisteren met trots voorgesteld

Geschreven op 20 november 2019 om 09:43 door Mario De Wilde

In WZC Minnewater is gisteren een modelkamer voorgesteld, zoals die er zal uitzien in het nieuwe woonzorgcentrum aan de Sint-Pietersmolenstraat. Dat WZC zal eind 2022 de deuren openen. De modelkamer is gebouwd op ware grootte, met oog voor detail. Alle vaste meubilair, ramen, deuren, sanitaire voorzieningen en wandtegels zijn aangebracht zoals dat ook in het WZC zal gebeuren. “De modelkamer in het WZC Minnewater is bedoeld voor bewoners en familieleden, om een goede indruk te krijgen van hoe de huisvesting in het nieuwe woonzorgcomplex er zal uitzien”, zegt Mintus-voorzitter Pablo ANNYS. “Zo willen we ook de medewerkers nauw betrekken bij het bouwproces. Ze kunnen hun mening geven over de werkbaarheid en inrichting. Ten slotte is het de bedoeling om met deze demokamer, de voorbereiding van de verhuizing te vergemakkelijken.”

“Als voormalig voorzitter van OCMW Brugge liggen projecten zoals deze mij na aan het hart”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Zorg voor de meest kwetsbaren en senioren in onze samenleving is iets waar we als stadsbestuur nooit mogen op inboeten. We willen dat Brugge een warme en sociale stad is, voor iedereen. Op het vlak van zorg laten we niemand uit de boot vallen.” De demokamer werd gebouwd in opdracht van Mintus, in een samenwerking met de eigen technische dienst en toeleverende bedrijven.  “Het is symbolisch dat we de modelkamer van het in aanbouw zijnde woonzorgcentrum kunnen voorstellen bij de 20ste verjaardag van de ‘nieuwe’ vleugel van WZC Minnewater”, stelt Pablo Annys. “De verhuizing naar een woonzorgcentrum is voor velen een spannende gebeurtenis; voor sommigen een noodzakelijk kwaad, voor anderen een hele opluchting”, zegt Dirk De fauw. “Het bestaan van deze modelkamer zal de verhuizing een stuk minder overweldigend maken.” “Het is symbolisch dat we de modelkamer van het in aanbouw zijnde woonzorgcentrum kunnen voorstellen bij de 20ste verjaardag van de ‘nieuwe’ vleugel van WZC Minnewater”, stelt Pablo Annys.

De eerste spadespeek voor het zorgcomplex aan de Sint-Pietersmolenstraat, waar het nieuwe woonzorgcentrum deel van zal uitmaken, werd eind september gegeven. In het nieuwe WZC zullen 232 bewoners terechtkunnen. Verder bestaat het complex uit een dagverzorgingscentrum voor 30 personen, en een kinderopvanginitiatief. Mintus en Stad Brugge slaan zo de handen in elkaar voor een dynamisch en toekomstgericht zorgproject, waarbij de zorg voor senioren en voor jonge kinderen voor het eerst op één adres wordt samengebracht. Huisvesting en opvang op maat van jong en oud, met respect voor natuur en omgeving: dat is wat het nieuwe zorgcomplex in Sint-Pieters wil bieden. Pablo Annys: “We investeren hier in een collectief woonconcept op maat van bewoner, bezoeker en zorgverlener. Kwalitatieve zorg staat voorop, maar we hebben ook aandacht voor de beleving. Het complex moet rust, geborgenheid, huiselijkheid uitstralen. Daarom is het geheel opgedeeld in 5 delen, bestemd voor elk van de leefgroepen die hier op termijn onderdak krijgen.” De opening van het nieuwe woonzorgcomplex is voorzien voor eind 2022. Het historische gebouw waar WZC Minnewater nu in huist, krijgt na de verhuizing een passende herbestemming.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.