Home > DELA en stadsbestuur Brugge schenken lokale vzw MUG-Heli 17.000 euro

DELA en stadsbestuur Brugge schenken lokale vzw MUG-Heli 17.000 euro

Geschreven op 9 januari 2023 om 14:17 door Mario De Wilde

De West-Vlaamse MUG-helikopter heeft een schenking van 17.000 euro ontvangen van het crematorium van Brugge. Uitvaartspecialist DELA en Stad Brugge zorgen er met deze gift mee voor dat de helikopter ook in 2023 kan blijven uitvliegen vanaf zijn standplaats in het AZ Sint-Jan Brugge, en zo tientallen mensenlevens kan redden in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en zelfs Zeeland.

Het crematorium van Brugge, een publiek-private samenwerking tussen uitvaartspecialist DELA en Stad Brugge, laat edelmetalen en andere metalen als titanium of staal die na crematie overblijven, over aan een gespecialiseerd bedrijf. DELA en Stad Brugge schenken de integrale opbrengst daarvan elk jaar aan een goed doel uit de regio. Het gespecialiseerd bedrijf verwerkt de metalen daarna onder andere tot nieuwe medische toepassingen. Voor 2023 kiezen DELA en Stad Brugge als goede doel terug vzw MUG-Heli. De gift van 17.000 euro is meer dan welkom voor de West-Vlaamse medische interventiehelikopter.

“Sinds maart 2022 opereren we met een moderner toestel van hetzelfde type als de meeste Europese landen gebruiken. Hierdoor kost het in de lucht houden van onze helikopter ons elk jaar nu ruim 800.000 euro. Giften zoals deze van DELA en Stad Brugge zijn dus meer dan welkom. Met de steun kunnen we een deel van onze brandstof betalen en onze medische apparatuur onderhouden.”
​Dokter Nicolas Müller van het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening

Dringende medische interviews redden elk jaar tientallen levens

Uitvaartspecialist DELA en Stad Brugge kiezen er niet toevallig voor om de vzw MUG-Heli financieel te steunen. De Stichting rukt elk jaar ruim 700 keer uit in de West-Vlaamse regio en redt jaarlijks een 40-tal mensenlevens. “Het lijkt vanzelfsprekend dat de MUG-Heli 7 dagen op 7 permanent beschikbaar is tussen zonsopgang en zonsondergang. Dat is het allerminst. Alleen al de brandstofprijzen voor de helikopter zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Ik ben dus blij dat onze steun helpt om dringende medische interventies te kunnen blijven uitvoeren in West-Vlaanderen en zo mensenlevens te redden”, aldus Jasper Pillen, Schepen van Burgerzaken en Onderwijs van Brugge

“We kiezen er bewust voor om een lokaal initiatief te steunen. Voor DELA is maatschappelijk engagement erg belangrijk. Het is dan ook logisch dat we kiezen voor een lokaal initiatief waarmee we iets zeer tastbaars kunnen teruggeven aan alle West-Vlamingen”, voegt ​Alexandra Mazzarella, manager crematorium van Brugge, daar nog aan toe.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.