Home > Definitief groen licht voor nieuwe Steenbruggebrug in Brugge

Definitief groen licht voor nieuwe Steenbruggebrug in Brugge

Geschreven op 20 juli 2023 om 08:08 door Mario De Wilde

De Vlaamse overheid heeft de vergunning verleend voor de Steenbruggebrug in Brugge. Dankzij deze beslissing kunnen de werken van de eerste projectfase weldra worden opgestart. “Nu er groen licht is voor dit project, kan de schop in de grond om de beweegbare fiets- en voetgangersbrug te bouwen en de eerste zone van de kanaalbocht aan te pakken. De bouw van de nieuwe hoge wegbrug en het tweede deel van de kanaalbocht zal dan vanaf 2024 worden aangevat. Dat is een goeie zaak voor onze stad, het is belangrijk dat de Steenbruggebrug er zo snel mogelijk komt”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en Brugs lijsstrekker Maaike De Vreese.

Na het eerste openbaar onderzoek waren er 55 bezwaarschriften ingediend. De Vlaamse Waterweg diende achteraf een wijzigingsverzoek in voor de aangevraagde vergunning. Zo werden er aanpassingen gedaan aan het kruispuntenontwerp van beide kruispunten en het buffer- en infiltratiecapaciteit. Zo wordt er een bijkomend buffer- en infiltratiebekken voorzien op de hoek van de Sint-Michielsestraat met de Gaston Roelandtsstraat. Daarnaast werden er ook enkele aanpassingen doorgevoerd om tegemoet te komen aan de negatieve adviezen en bepaalde bezwaren uit het eerste openbaar onderzoek. “Ik heb alle begrip voor de bekommernissen van de omwonenden. Het is daarom belangrijk dat de werken zo snel mogelijk verlopen en dat de hinder voor de Steenbruggeling maximaal wordt beperkt. De tijd is aangebroken om dit project tot een goed einde te brengen. Zo kunnen we gaan naar een vlottere verkeersdoorstroming en een verkeersveiliger Steenbrugge”, zegt De Vreese.

“Dat de werken die de realisatie van de nieuwe Steenbruggebrug met zich meebrengen hinderlijk zullen zijn is evident. De veiligheid van de weggebruikers (voetganger, fietser en gemotoriseerd verkeer) moet ten allen tijde kunnen gegarandeerd worden. Daarom zijn flankerende maatregelen noodzakelijk: aangepaste signalisatie (ook ’s avonds en ’s nachts), een wegdek zonder noemenswaardige hindernissen voor alle weggebruikers en duidelijke informatie voor de omwonenden”, zegt gemeenteraadslid Martine Bruggeman.

 

1 reactie

De Foor Luc
Geschreven op 2023-07-22 16:19:36
EINDELIJK

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.