Home > De Zwinsteden vormen de rode draad tijdens komend Stripfestival in Knokke-Heist

De Zwinsteden vormen de rode draad tijdens komend Stripfestival in Knokke-Heist

Geschreven op 4 maart 2024 om 09:43 door Mario De Wilde

Op zaterdag 27 en zondag 28 april 2024 organiseert de vzw Strippromotie Knokke-Heist in samenwerking met de gemeente Knokke-Heist haar 21ste internationaal Stripfestival in zaal Ravelingen in de Koudekerkelaan 33 in Heist. Ook ditmaal blijft de toegang gratis. Deuren voor het publieke gebeuren gaan op zondag 28 april 2024 open om 10 uur en het einde is voorzien om 17 uur.

Indrukwekkende affiche
Het thema voor het 21ste Stripfestival is ‘Zwinsteden in de strip’ met een mini-expo over de Zwinsteden in de strip en een mooi overzicht van de verschillende affiches die ooit gemaakt zijn voor het Stripfestival van Knokke-Heist. Ook dit jaar mogen de organisatoren opnieuw een 50-tal tekenaars verwelkomen waaronder uitzonderlijk internationaal talent als de Indonesische Apri Kusbiantoro (Storm) maar ook lokale toppers als de tekenaar van Jommeke, Delzenne Philippe (Frankrijk) en de tekenaars van de Rode Ridder, Claus Scholz (Frankrijk) en Fabio Bono (Italië). Andere toppers zoals Torton Jean (Champakou), Weinberg Olivier (De Jeugd van Alex), Martin Olivier (De Onzichtbare Oorlog) en Thierry Capezzone (Pol) zullen aanwezig zijn. Maar ook van iets dichterbij zullen er heel wat getalenteerde striptekenaars hun werk presenteren. Denk maar aan Paul Geerts (Suske en Wiske), Jan Bosschaert (Sam en Jaguar), Daniel Desorgher (Jimmy Van Doren), Batem (Marsupilami) en Steven Van Bael (Figaro, Baba Yega & Nachtwacht). Deze laatste is tevens de vaste striptekenaar van Kiekeboe en heeft de prachtige affiche ontworpen van het 21ste Internationaal Stripfestival.

Animatie door Bibliotheek Knokke-Heist
Noteer zondag 28 april alvast in je agenda, want dit wordt een dag vol stripavontuur voor jong en oud. Naast de talrijke stripuitgeverijen die aanwezig zullen zijn met gezellige standjes, zal ook de bibliotheek van Knokke-Heist haar stripcollectie promoten en leuke activiteiten organiseren voor het hele gezin. Vereeuwig jezelf als een stripfiguur bij de photobooth, doe samen met je kids de zoektocht van Bollie & Billie en bouw mee aan een stripfiguur in LEGO-blokjes.

Strip Awardshow
Het prestigieuze stripfestival met wereldwijde uitstraling wordt op zaterdagavond traditioneel voorafgegaan door de Strip Award Show voor genodigden. Ook deze awarduitreiking zal plaatsvinden in Ravelingen waar de verschillende stripprijzen uitgereikt worden in aanwezigheid van tal van prominenten en de tekenaars.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.