Home > De winnaar van de logowedstrijd wijkraad Gistel centrum is bekend

De winnaar van de logowedstrijd wijkraad Gistel centrum is bekend

Geschreven op 5 mei 2023 om 13:08 door Mario De Wilde

In december 2022 organiseerde wijkraad Gistel centrum een wedstrijd rond het ontwerpen van een logo / mascotte dat een herkenningspunt zal worden voor hun komende acties. Er werd hiervoor een flyer verdeeld via verschillende kanalen, waarin de wijkraad kort wordt voorgesteld en inwoners werden opgeroepen om een ontwerp in te dienen bij de secretaris of via e-mail. Tot februari konden ontwerpen ingestuurd worden.
Tijdens de eerstvolgende vergadering van de wijkraad werden alle inzendingen stuk voor stuk overlopen tot er uiteindelijk een winnaar overbleef. “Het was helemaal niet makkelijk om een winnaar te kiezen. Er waren zoveel goede, leuke en originele inzendingen.” klinkt het bij de voorzitster van de wijkraad, Sally Vereecken. “Uiteindelijk moesten we van ons hart een steen maken en kozen we voor het ontwerp dat voor ons het duidelijkst in lijn lag met onze missie als wijkraad.”

De winnaar van de wedstrijd werd Minne-Lucia Cazaux. Zij maakte een ontwerp van verschillende gekleurde mannetjes in een cirkel, hand in hand. “En dat is eigenlijk precies wat we hopen te bereiken met de wijkraad: constructief en respectvol werken rond verbinding en ontmoeting in onze wijk.”, verduidelijkt de voorzitster. “Uiteraard zullen we het ontwerp van Minne-Lucia nog wat verfijnen, maar we blijven zo dicht mogelijk bij het origineel.”, vervolgt Sally. Minne-Lucia ontving gisteren de beloofde prijs in het bijzijn van verschillende leden van de wijkraad in de tuin van het OCMW in de Bruidstraat. Ze kreeg een bon van de Standaard Boekhandel en de 3D lunch, samen goed voor een waarde van € 100.

“Nu we ons logo hebben kunnen we ook eens beginnen denken aan de uitrol van enkele activiteiten”, zegt Sally met een knipoog. In september voorziet wijkraad Gistel centrum een eerste activiteit waaraan alle Gistelnaars kunnen deelnemen. Maar misschien vind je ons vroeger nog ergens anders in Gistel MET ons nieuwe logo. Hou in elk geval onze Facebook pagina in de gaten!”, besluit de voorzitster mysterieus.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.