Home > De voordelen van software voor werken in cloud

De voordelen van software voor werken in cloud

Geschreven op 4 februari 2023 om 08:33 door Mario De Wilde

Tegenwoordig zijn programma’s als Microsoft teams en andere Microsoft 365 gerelateerde applicaties niet meer weg te denken uit het moderne werkleven. Tijdens de corona-crisis is bijvoorbeeld zeer duidelijk geworden hoe handig dit soort programma’s kunnen zijn.

In bijna iedere modern workplace wordt er daarom tegenwoordig gewerkt vanuit een online werkomgeving: ‘software werken in cloud’. Dit biedt vanwege het feit dat er vanuit een online werkomgeving kan worden gewerkt veel voordelen voor bedrijven. Met name vanwege de toegenomen samenwerkingsmogelijkheden, verhoogde productiviteit en kostenbesparing is de modern workplace onmisbaar voor bedrijven die over een goede concurrentiepositie willen beschikken.

Samenwerkingsmogelijkheden

Er kunnen via Microsoft 365 programma’s gemakkelijk en efficiënt bestanden tussen werknemers onderling worden gedeeld. Er wordt via cloud een centrale opslagplaats voor bestanden en allerlei belangrijke bedrijfssoftware gecreëerd. De communicatie wordt zeer eenvoudig: via Microsoft teams kunnen collega’s altijd en overal met elkaar schakelen. Men is veel vaker beschikbaar. Zo kan een werknemer die vanwege plotseling noodweer niet op kantoor kan verschijnen, alsnog beschikbaar zijn om te werken en te communiceren met zijn collega’s waardoor er geen achterstanden en andere vervelende gevolgen voor het bedrijf kunnen ontstaan. Ook tijdens de coronapandemie is het voor iedereen duidelijk zichtbaar geworden hoe nuttig online samenwerking kan uitpakken. Het is niet voor niets dat veel bedrijven nog steeds massaal gebruik maken van Microsoft teams.

Verhoogde productiviteit

De productiviteit van bedrijven kan aanzienlijk worden verhoogd door gebruik te maken van modern workplace tools en applicaties zoals een gemeenschappelijke online werkomgeving: een cloud. Ondernemingen kunnen zo namelijk software sneller interpreteren en over alle nieuwste en modernste technologie beschikken. Op deze manier kan er een sterke concurrentiepositie worden verworven ten aanzien van bedrijven die nog niet gemoderniseerd zijn.

Kostenbesparing

Naast het feit dat moderne online werkomgevingen worden beveiligd met moderne wachtwoordbeveiliging, encryptie en geavanceerde toegangsrechten zijn dit soort modern workplaces ook bijzonder kosteneffectief. Bedrijven kunnen namelijk hun kosten verlagen door werknemers kantoor- en personeelskosten te verminderen door werknemers vaker op afstand te laten werken.Bedrijven die remote vacatures kunnen aanbieden omdat zij slim gebruik maken van modern workplace faciliteiten, kunnen zo een voorsprong op hun concurrentie creëren door kosten te besparen en efficiënter te werken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.