Home > De Vlaamse Hit50 brengt een eerbetoon aan Brugse zanger Benny Scott

De Vlaamse Hit50 brengt een eerbetoon aan Brugse zanger Benny Scott

Geschreven op 27 juni 2024 om 07:00 door Mario De Wilde

De Vlaamse Hit50 brengt een eerbetoon aan Urbain Schotte, alias de bekende Brugse zanger Benny Scott Brugge, 7 moarte 1940) Benny ziengt vooral in ’t Brugsche dialect. Benny Scott is geboren in ’t Sint Anna moederuus en ipgegroeid in de Langestroate. Zen êeste orkest mè Ivan Guilini, ’n Brugsche hammondvirtuoos (Winter Memories), naamdege ”Les Compagnons”. Ton èt- ie korten tyd by ’t kwintet van Tony Dua gezeten. Doa was ’t ie twidde zanger. Doarachter zat ie by “The Crescendo’s” mè Roger Lowijck . En uutindelik èt ie z’n eigen orkest upgericht: ”Benny Scott en de Big Ben”. Benny Scott is ip pensioen sins 2001

‘K en Brugge in m’n herte’ was oorspronkelijk een B-kantje van de single De Brugsche Reitjes uit 1981. Opvallend werd het B-kantje populairder dan het A-kantje, dit kwam doordat ‘K en Brugge in m’n herte werd opgepikt door heel wat lokale radio’s. Het liedje wordt beschouwd als het volkslied van Brugge en ging maar liefst meer dan 17.000 keer over de toonbank. 17.000 stuks is niet mis maar dat kan beter!
Met dit eerbetoon proberen ze bij Vlaamse Hit50 Benny Scott in de bloemetjes te zetten. Stream zoveel mogelijk deze single voor een Hitnotering in De Ultratop Vlaamse 30. Alle info op deze link.

Foto Ivan Van de Cappelle

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.