Home > De Verloren Diva’s vieren einde juli 5-jarig jubileum aan de Brugse Kruispoort.

De Verloren Diva’s vieren einde juli 5-jarig jubileum aan de Brugse Kruispoort.

Geschreven op 8 april 2019 om 19:02 door Mario De Wilde

Op 28 juli vieren De Verloren Diva’s hun 5-jarig bestaan met een unieke verjaardagsshow aan de Kruispoort in Brugge. De Verloren Diva’s bestaan uit drie rasechte Bruggelingen die reeds vijf jaar met hun comedyshows doorheen West-Vlaanderen trekken. Wat begon als grap, groeide al snel uit naar een mooi succesverhaal. Ziedaar de heren Dany Blanckaert (werknemer Case New Holland), Dylan Debaene (administratief bediende) en Rik Verriest (Chauffeur IVBO)

Kleedje van twee euro

Vijf jaar geleden zat Dylan Debaene op de bus nadat hij was gaan kijken naar een comedyshow in het bekende Witte Paard te Blankenberge. Dylan: “Alle drie zijn wij enorm betrokken bij het organiseren van de jaarlijkse Verloren Hoek Feesten te Brugge aan de Kruispoort. Het bestuur had mij toen als presentator gevraagd om de optredens tijdens deze vijfdaagse aan te kondigen (n.v.d.r: wat Dylan tot op heden nog steeds doet). Toen ik op de bus zat, kreeg ik het vage idee om een klein en simpel actje te doen op de Verloren Hoek Feesten. Ik heb toen contact opgenomen met Rik en Dany om te vragen of ze wilden meedoen. Dit zagen ze direct zitten. Omdat het louter om te lachen was, en meer als grap bedoeld was, hielden we het simpel. Enkele ambiance liedjes na mekaar zetten, een kleedje van twee euro van de Brusselse Zwarte Markt, en een groepsnaam. Al snel kwam de naam ‘De Verloren Diva’s’ op de proppen, bedacht door Dany. Na drie weken repeteren, was het zover! Het werd een ongeloofelijk succes. Deze ambiance was zelden gezien op de Feesten van De Verloren Hoek.”

Geen travestieten

Vanaf dan kwamen talloze aanvragen voor optredens, maar de Vreloren Diva’s hadden geen avondvullend programma. Dylan: “Wij hadden maar één act van amper vijf minuten, dus daarmee konden we geen uur vullen. Het jaar erop kwam de vraag van Nico Blontrock (n.v.d.r.: huidig schepen van Cultuur) om op te treden op De Brugse Tripeldagen. Op die vraag zijn we wel ingegaan. Ook dit succes was te groot voor woorden. Wegens de vele aanvragen hebben we de koppen bij elkaar gestoken en nieuwe acts gemaakt: van Will Tura tot Sandra Kim. Alles passeerde de revue! Vanaf dat moment traden we ook overal op. Van de kleinste cafeetjes tot de grootste podia. We maakten elk jaar een volledig nieuwe show met de Verloren Hoek Feesten als premièrevoorstelling van ons nieuw spektakel. De eerste twee jaar imiteerden we enkel vrouwen, maar omdat we geen travestieten zijn, hebben we beslist om ook heren na te doen. Dit bleek een schot in de roos. We zijn intussen ook reeds vier jaar op rij te gast op de Brugse Tripeldagen voor meer dan 15.000 mensen.”

Met z’n allen naar de Verloren Hoek

Tientallen optredens werden er afgewerkt en er is zelfs spraken van honderden shows. Nu bestaan de heren diva’s vijf jaar en dat wordt deze zomer gevierd met een unieke verjaardagshow. Dylan: “Er komen spiksplinternieuwe acts, een kleine terugblik op het verleden, en uiteraard gaan we ook zorgen voor de nodige verrassingen. Deze verjaardagshow zal alle elementen bevatten die garant staan voor het unieke concept waar De Verloren Diva’s. De show zal doorgaan op 28 juli 2019 tijdens de 71e editie van De Verloren Hoek Feesten. Om 21u gaan we van start en hopen op een talrijke opkomst. Achteraf is er een uitgebreide meet en greet gepland. Ook zullen er diverse andere bekende artiesten optreden.”

 

2 reacties

Debaene Dylan
Geschreven op 2019-04-09 09:37:38
Bedankt voor dit mooie artikel!!! Topper!
Nancy Blancke
Geschreven op 2019-04-08 21:06:56
De Verloren Diva’s zijn super , ik zelf ben een superfan ! Ze zijn geweldig 👍🏼👍🏼👍🏼

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.