Home > De vele troeven van Ierland en Dublin ontdekken met West-Vlaamse reisspecialist Imagine Travel

De vele troeven van Ierland en Dublin ontdekken met West-Vlaamse reisspecialist Imagine Travel

Geschreven op 4 maart 2022 om 11:20 door Mario De Wilde

Naar Ierland reizen is als thuiskomen voor mij. Het land heeft alles wat ik zoek: een heel vriendelijke en gastvrije bevolking, prachtige natuur met leuke activiteiten, heerlijke gastronomie en alles is op een paar uur rijden bereikbaar. Na een vlucht van iets minder dan 2h komen we aan op Dublin International Airport en nemen we de Aircoach bus naar het centrum. We overnachten in The Green Hotel, een boutique hotel gelegen aan het St. Stephen’s Green park, het grootste park in het centrum van Dublin. Na het inchecken zijn we op verkenning gegaan in de stad. Op ons programma vandaag stond het Trinity College met “The Book of Kells”, Guinness Storehouse en het Epic Museum, het Ierse Emigratiemuseum in de Docklands van Dublin behandelt de geschiedenis van de Ierse diaspora en de emigratie naar andere landen.

Dan zijn we vertrokken naar de andere kant van Ierland, richting Sligo die gekend is van de schrijver W. B. Yeats. We maken een stop aan het prachtige Streedagh Beach, gelegen aan de Wild Atlantic Way (een 2500 km lange kustweg aan de Westkust van Ierland die loopt van Malin Head in Donegal tot Kinsale in Cork). Op het strand krijgen we een rondleiding en uitgebreide informatie over de verschillende soorte algen die je op een strand kan vinden en hoe je deze kan verwerken in je gerechten.

Het volgende op ons programma is de county Donegal. We overnachten in het mooie Harvey’s Point Hotel, gelegen aan het Lough Eske. We maken een wandeling rond het grote meer en genieten ’s avonds van een gastronomisch menu gemaakt met lokale ingrediënten. De volgende morgen gaan we naar de kliffen van Slieve League, deze ruige kliffen behoren tot de hoogste zeekliffen van Europa. Deze kliffen zijn ook bijna drie keer zo hoog als de meer gekende kliffen van Moher. Na de kliffen maken we een stop Sliabh Liag Distillery waar we meer te weten komen over het maken van Gin en sluiten we ons bezoek af met een Gin tasting. Lunchen doen we bij Nancy’s Bar in Ardara, gekend voor haar vis-, schaal- en schelpdier gerechten. Helaas moeten we dan al terug naar Dublin om onze vlucht te halen. Onze leuke korte trip zit er helaas al op, maar we komen zeker en vast terug om het land verder te bezichtigen.”

Meer info kan je bekomen op https://www.imaginetravel.be/nl/country.asp?type=2&id=96&name=ierland

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.