Home > De trends van dit moment voor bedden

De trends van dit moment voor bedden

Geschreven op 19 oktober 2023 om 07:17 door Mario De Wilde

Een groot deel van je leven breng je slapend door in bed. Goed slapen is belangrijk en een goed bed is daarvoor cruciaal. Als je het tijd vindt voor een nieuw bed, of iets anders nodig hebt omdat je niet lekker ligt, dan is het belangrijk dat je een exemplaar kiest dat echt past bij wat je nodig hebt en comfortabel vindt. Een nieuw bed is niet goedkoop, maar wel bestemd om jarenlang profijt van te hebben.

De nieuwe trends op het gebied van bedden, die hier besproken worden, geven inspiratie voor het maken van de juiste keuze. Daarnaast worden hier een aantal criteria gegeven aan de hand waarvan je het beste bed kiest. Bedden, bedframes en accessoires koop je dan direct voordelig online.

Trends op het gebied van bedden

Dit zijn een aantal belangrijke ontwikkelingen die duidelijk zichtbaar zijn bij de online winkels voor bedden en waar jij bij een nieuwe aanschaf zeker van kunt profiteren:

  • Gebruik van natuurlijke materialen: Het gebruik van natuurlijke materialen is eigenlijk al definitief gevestigd als het gaat om de keuze voor een nieuw bed. Niet alleen hechten consumenten steeds meer belang aan de duurzaamheid van nieuwe producten die ze kopen, deze materialen kennen ook een hoge mate van comfort. Natuurlijke materialen gaan langer mee, dus je draagt ook je steentje bij aan het milieu doordat vervanging minder snel noodzakelijk is.

  • Strak en modern design: Bij webshops is duidelijk zichtbaar dat klanten de voorkeur hebben voor bedden met een strak design. Less is more lijkt daarbij het credo. Nu past dit binnen de algemene trend van moderne meubels, maar bij bedden worden ook nachtkastjes, andere bijpassende meubels en de verlichting graag in dezelfde stijl en kleur gekocht voor een passend geheel.

  • Moderne technologie: Moderne technologie kan het slapen comfortabeler en gemakkelijker maken. Met een afstandsbediening kun je het hoofd-of juist ruggedeelte naar boven of beneden brengen. Mocht je moeite hebben om in een hoog bed te stappen, dan helpt technologie om het bed op afstand te verlagen voor een veilige instap. Tenslotte kun je tegenwoordig een tv en moderne lampen incorporeren in jouw bed. Moderne techniek is daarmee niet meer weg te denken in de slaapkamer.

  • Combinatie van meubels: Vaak ook bij kleinere kamers, wordt het bed ook gebruikt voor andere doeleinden. Een veelvoorkomend voorbeeld is het gebruik van de nodeloze ruimte eronder voor opslag. Dit kan ook met behoud van een strak design en aan opbergruimte heb je nu eenmaal nooit genoeg.

Zo kies je het beste bed voor jou

Er zijn een aantal criteria die je helpen om bij het kopen van een bed de juiste keuzes te maken. Allereerst wil je letten op de afmetingen van het bed. Uiteraard zijn er een- en tweepersoonsbedden, maar tegenwoordig is er zoveel meer mogelijk. Zo kun je op maat gemaakte, bijvoorbeeld extra brede, bedden kopen. Meet van tevoren de beschikbare ruimte op en houd daarbij rekening met nachtkastjes en eventuele andere meubels die je erbij wilt plaatsen.

Daarnaast wil je letten op de materialen die gebruikt worden in het bed. Hierboven werd de trend voor natuurlijke materialen al even genoemd, maar welk materieel bij jou past is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur. Je zult de stoffen moeten voelen en lekker op een bed kunnen liggen. Jouw comfort moet hierbij op de eerste plaats staan.

Tenslotte spelen stijl en persoonlijke voorkeur een belangrijke rol. Je hebt vast een idee van het kleur en uiterlijk dat het bed moet hebben en dat past bij voorkeur ook bij de rest van de meubels. Dit is een bijzonder belangrijk aspect dat je alleen voor jezelf kunt bepalen. Veel consumenten hebben de voorkeur voor een bepaald merk, bijvoorbeeld omdat ze daar eerder prettige ervaringen mee gehad hebben. Op zich is dat prima, maar het is belangrijk om je niet uitsluitend te laten leiden door een bepaald merk, maar vooral de kwaliteit voorop te laten staan.

vidaXL verkoopt bedden en onderdelen

Hierboven zijn een aantal belangrijke trends op het gebied van bedden en bed onderdelen benoemd. Daarbij kiezen steeds meer consumenten voor natuurlijke materialen, zijn designproducten populair en kan moderne technologie veel comfort bieden. Als je zelf een bed uit gaat zoeken dan wil je onder andere letten op het formaat van het bed, jouw persoonlijke smaak en de gebruikte materialen. Zo lukt het jou om snel online het beste bed voor jou te kopen.

vidaXL is een uitstekende webshop om jouw zoektocht naar een nieuw, kwalitatief goed bed te beginnen. Je vindt hier een uitgebreid aanbod en kunt een persoonlijk advies krijgen van de klantenservice, die een uitstekende reputatie heeft. Uiteraard profiteer je hier van alle voordelen van het online kopen, zoals levering aan de deur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.