Home > De traditie van de zingende schoolkinderen tijdens Memorial Day in Project 2023

De traditie van de zingende schoolkinderen tijdens Memorial Day in Project 2023

Geschreven op 1 juni 2021 om 20:08 door Filip Vanloo

Naar aanloop van de 100ste verjaardag van de traditie van de zingende schoolkinderen tijdens de Memorial Day plechtigheid op Flanders Field American Cemetery willen wij graag “Project 2023” lanceren. In maart 1923 heeft het Congres van de Verenigde Staten de Amerikaanse Commissie voor Oorlogsmonumenten opgericht. Slechts twee maanden later, in mei 1923, voerden de Waregemse school-kinderen de volksliederen van zowel België als de Verenigde Staten van Amerika uit voor de herdenkingsceremonie hier op de Amerikaanse begraafplaats van Flanders Field. Nu de American Battle Monuments Commission een eeuw van dienstbaarheid aan onze gevallenen nadert, erkennen we dat de zingende schoolkinderen een van onze oudste tradities is.

Daarom lanceren we ‘project 2023’ om te spreken met mensen van de lokale gemeenschap die hier zongen toen ze nog kind waren en hun geschiedenis vastlegden met deze begraafplaats.

Met deze oproep vragen de medewerkers van de begraafplaats aan iedereen die op één of andere manier deze lokale traditie ondersteund heeft om een korte vragenlijst in te vullen. De bedoeling hiervan is om informatie en beeldmateriaal te verzamelen omtrent de traditie die begon in 1923. Vandaag is dit één van de langstlopende tradities binnen de American Battle Monuments Commission (ABMC). Eveneens in 2023 zal ABMC wereldwijd haar 100-jarig bestaan in de kijker plaatsen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.