Home > De testkaravaan komt naar de Kindervriend (Kortrijk), Huize Zonnelied (Ieper), WZC Wintershove (Ieper) en Ingenium (Brugge)

De testkaravaan komt naar de Kindervriend (Kortrijk), Huize Zonnelied (Ieper), WZC Wintershove (Ieper) en Ingenium (Brugge)

Geschreven op 14 april 2023 om 08:00 door Mario De Wilde

Van dinsdag 18 april tot en met dinsdag 2 mei 2023 is ‘De testkaravaan komt eraan!’ te gast bij De Kindervriend (Rollegem), Huize Zonnelied (Ieper), WZC Wintershove (Ieper) en Ingenium (Brugge). Met maar liefst 120 deelnemers is de interesse bij de personeelsleden van deze werkgevers alvast groot. Een overzicht van de vele activiteiten.

‘Test het uit’-principe
Het uitgangspunt van ‘De testkaravaan komt eraan!’ is het ‘test het uit’-principe: de Provincie stelt per campagneperiode gratis een vloot van 85 duurzame vervoermiddelen ter beschikking voor de werknemers. Naast 45 speed pedelecs en 31 elektrische fietsen, kunnen ze ook 6 elektrische bakfietsen en 3 vouwfietsen uittesten. Ook bus- en treinpassen, ‘blue bikes’ en carpoolmogelijkheden behoren tot het aanbod. De testperiode per bedrijf bedraagt twee weken.

Deelnemende bedrijven 2023
Dit jaar nemen naast de Kindervriend (Rollegem), Huize Zonnelied (Ieper), Wintershove (Vlamertinge) en Ingenium (Brugge) ook Renson (Waregem), TVH (Waregem), Luchtmachtbasis Koksijde, Politiezone Westkust (Koksijde), Gemeente en OCMW Ingelmunster, Stadsbestuur Nieuwpoort, AZ Groeninge (Kortrijk), CAW Noord-West-Vlaanderen (Brugge), OCMW Hoofdzetel Mintus (Brugge), Hoorexpert De Kade (Brugge), CAR Spermalie (Brugge), DL Chemicals (Wielsbeke), CAW Centraal West-Vlaanderen (Ieper en Roeselare), Ter Potterie (Mintus/Brugge), De Nieuwe Notelaar (Mintus/Brugge), UpFresh (Oostende), Politiezone Het Houtsche (Oostkamp), Federale Politie Kortrijk, Xplo campus Kortrijk, GVO Group (Kortrijk), GVO Group (Oostende), GVO Group (Moorsele) en Umicore (Brugge) deel aan de testkaravaan, samen goed voor zo’n 7.209 werknemers.

Wedstrijd voor personeel
Personeelsleden die reeds duurzaam naar het werk komen en geen vervoermiddel willen testen, kunnen zich registreren voor deze campagne. Zij maken immers ook kans op een prijs uit de prijzenpot, met heel wat leuke prijzen per deelnemend bedrijf, zoals “Gif mo chette”-fietstassen, bonnen van 100% West-Vlaams (West-Vlaamse streekproducten) en een bon van een sportwinkel.

Feestelijke afsluiter
De campagnes worden telkens feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking en fotomoment. Die vinden plaats

-op dinsdag 2 mei om 11.30 uur in De Kindervriend Rollegem (Rollegemkerkstraat 51 in Rollegem-Kortrijk)

-op dinsdag 2 mei om 13.00 uur in WZC Wintershove (Poperingseweg 288 in Vlamertinge). Dit slotmoment is samen met Huize Zonnelied.

-op dinsdag 2 mei om 15.00 uur in Ingenium Brugge (Nieuwe Sint Annadreef 23 in Sint Andries)

Campagne ‘De testkaravaan komt eraan!’
De provinciale campagne is dit jaar aan haar tiende editie toe. Van 2014 tot 2022 deed de campagne 156 bedrijven aan. Van begin 2014 tot en met eind 2021 legden 9.903 deelnemers iets meer dan 2,3 miljoen duurzame kilometers af en bespaarden ze 307 ton CO2. Uit een bevragingsronde bij de deelnemende bedrijven blijkt dat ongeveer 40% van de respondenten voortaan een duurzaam vervoermiddel gebruikt voor zijn/haar woon-werkverkeer. Bijna 58% doet dit vooral met de elektrische fiets.

De Provincie is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen te kunnen uittesten.

‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’
Ter uitbreiding van de campagne trekt de testkaravaan voor de zevende keer ook naar de gemeenten en hun inwoners. In 2023 biedt het project de inwoners van Nieuwpoort, Harelbeke, Zonnebeke, Mesen, Gistel en Moorslede de kans om gratis een fiets uit de vloot te testen en zo de voordelen ervan te ontdekken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.