Home > De Stad: expo brengt vijf grafische kunstenaars samen in Blankenbergse Meridiaan

De Stad: expo brengt vijf grafische kunstenaars samen in Blankenbergse Meridiaan

Geschreven op 29 juni 2024 om 07:04 door Mario De Wilde

Van gisteren tot en met 3 november 2024 geniet je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge van de intrigerende tentoonstelling De Stad. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete. Zij nemen je mee op een visuele reis door het dynamische en altijd veranderende stadsleven.

Frans Masereel, geboren in Blankenberge, schilderde in de vorige eeuw levendige en kleurrijke scènes van het stedelijk leven. Zijn werken, doordrongen van de elektrische atmosfeer van de stad, vormen de basis van deze tentoonstelling. Decennia later brengen vier hedendaagse kunstenaars hun eigen interpretatie van het stadsleven, elk vanuit een uniek perspectief en met een eigen stijl.

Brecht Evens (°1986), Ever Meulen (°1946), Marc Palmer (°1974), en Lukas Verstraete (°1992) vertalen elk op hun manier de kleuren, sferen, en ritmes van de stad naar het visueel equivalent van een symfonie. Samen vormen hun werken een caleidoscopisch beeld van de stad, waarin elke kunstenaar een uniek stukje van het geheel belicht.

Schepen Kathy Kamoen: “De tentoonstelling De Stad biedt een uitgelezen kans om door de ogen van vijf verschillende kunstenaars naar de stad te kijken. Het is een viering van de diversiteit en de constante verandering die stedelijke omgevingen kenmerken.”

Praktisch
Gratis toegang. Exporuimte De Meridiaan, Casinoplein, Blankenberge. Open woensdag tot zondag van 14 tot 17 uur. Schoolvakanties elke dag open van 14 tot 17 uur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.