Home > De shampoo-markt blijft groeien!

De shampoo-markt blijft groeien!

Geschreven op 1 november 2023 om 09:47 door Mario De Wilde

We wassen bijna allemaal één of meerdere keren per week ons haar en we kijken er tegenwoordig eigenlijk niet meer van op dat de rekken met shampoo in de supermarkt en drogist eindeloos zijn. Waar we vroeger twee of drie soorten shampoo hadden, blijft de diversiteit in de shampoo markt maar groeien en groeien. Wat zijn de ontwikkelingen in West-Vlaanderen van de afgelopen jaren? En is het onzin of kun je de fabrikanten op hun woord geloven?

Steeds meer soorten!

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat er steeds meer shampoo-soorten bij komen. Shampoo voor krullend haar, shampoo voor vet haar, shampoo voor geblondeerd haar, shampoo voor droog haar, shampoo voor beschadigd haar, shampoo voor de gevoelige hoofdhuid en shampoo voor futloos haar. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Heeft dat nou zin? Al die soorten shampoo? Ja en nee. Wanneer je gaat voor wat duurdere, kwalitatieve shampoo, zoals keune shampoo, is de shampoo geconcentreerd genoeg en zorgvuldig genoeg om verschil te maken. In normale shampoo van de drogisterij is de shampoo te veel verdund om verschil te merken tussen de ene of andere shampoo. Daar zit eigenlijk alleen merkbaar verschil tussen de gewone shampoo, de zilvershampoo en de anti-roosshampoo.

Natuurlijke shampoos

In West-Vlaanderen is natuurlijk helemaal in en dat is absoluut geen slechte ontwikkeling. Natuurlijke shampoos schieten als paddenstoelen uit de grond en je kunt deze makkelijk zonder schuldgevoel door het doucheputje spoelen. Het grootste voordeel aan natuurlijke shampoo, naast het feit dat je de natuur een plezier doet, is eigenlijk de afwezigheid van synthetische gladmakers die de haren kunnen uitdrogen of beschadigen. Voor mensen die veel last hebben van droog haar kan natuurlijke shampoo dus een uitkomst zijn. Deze zijn tegenwoordig al zo normaal dat ze ook te koop zijn bij de gewone drogist en de supermarkten en niet alleen bij bijvoorbeeld reformwinkels.

Shampoo-bars

Binnen de wereld van natuurlijke shampoos kun je nog een stapje verder gaan en kiezen voor een shampoobar. Ook dit is een redelijk nieuwe ontwikkeling die nog een stuk duurzamer is dan de reguliere shampoo op natuurlijke basis. Shampoo-bars koop je doorgaans in een papieren wikkel (geen plastic dus) en aangezien je er vaak langer mee doet dan met een gewone shampoo (het is immers niet verdund) heb je uiteindelijk per saldo een stuk minder afval. Bovendien hoef jij minder vaak terug naar de drogist voor een nieuwe shampoo, dat scheelt in de portemonnee.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.