Home > De rol van intimiteit in een gezonde relatie: hoe je het kunt verbeteren 

De rol van intimiteit in een gezonde relatie: hoe je het kunt verbeteren 

Geschreven op 7 mei 2023 om 06:07 door Mario De Wilde

Op het moment dat je een gezonde relatie hebt, dan betekent dit dat alle elementen goed met elkaar in balans zijn. Jullie zijn het op veel vlakken met elkaar eens en staan open voor eventuele veranderingen. Want hoe langer je een relatie hebt, des te sneller veranderingen kunnen gaan komen. De mate van intimiteit en hoe je intimiteit beleeft, is daar bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. En wil je graag weten hoe je dat kunt verbeteren? Lees dan verder en doe de nodige ideeën op.

Blijf altijd met elkaar communiceren hoe je de intimiteit kunt verbeteren 

Misschien heb je op dit moment al bepaalde leuke ideeën hoe je de intimiteit kan gaan verbeteren. In dat geval is het enorm belangrijk dat je dit naar je partner gaat uiten. Blijf met elkaar communiceren en probeer altijd een open mindset te hebben. Want misschien merk je in de loop van de tijd dat jullie andere behoeften krijgen in een relatie. En dat is natuurlijk helemaal niet erg. Want alleen op deze manier gaat je relatie een goede boost krijgen.

Plan regelmatig een leuk dagje of een avond uit met z’n tweetjes 

Stel bijvoorbeeld aan je partner voor om regelmatig de nodige quality time in te plannen met z’n tweetjes. Je kunt daarbij denken aan het plannen van een dagje of een avond uit. Of probeer leuke dingen in de slaapkamer uit, bijvoorbeeld door middel van een masturbator. Tijdens een avond uit heb je even de volledige focus op elkaar en kun je goede gesprekken hebben en de mooiste herinneringen samen maken. En dat zorgt weer voor leuke verhalen op het moment dat je weer thuis bent. Van een picknick in het park tot aan een avondje naar de bioscoop. Er zijn gelukkig tal van activiteiten die niet veel hoeven te kosten, maar wel heel leuk zijn om samen te doen.

Praat met elkaar waar je in de loop van de tijd behoefte aan gaat hebben 

Het is dus altijd enorm belangrijk dat je met elkaar blijft communiceren. Misschien kan het zomaar zo zijn dat je in de loop van de tijd andere behoeften gaat hebben. Probeer elkaar daar nooit in te gaan veroordelen en ga ieder gesprek op een rustige en neutrale manier aan. Hierdoor weet je altijd zeker dat je het meeste gaat halen uit ieder gesprek. En dat is natuurlijk waar een gezonde en goede relatie allemaal om draait. Ga je binnenkort ook het gesprek aan?

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.