Home > De renovatie van de beleidsvleugel van gemeentehuis De Panne is afgerond

De renovatie van de beleidsvleugel van gemeentehuis De Panne is afgerond

Geschreven op 2 mei 2022 om 10:50 door Mario De Wilde

De renovatie van de beleidsvleugel in De panne is afgerond. De raadzaal kreeg een hedendaags interieur, de burgemeester, algemeen directeur en medewerkers van team Office Management een nieuwe bureau, en er zijn praatruimtes gecreëerd. Een optimale dienstverlening en betere werkomgeving voor de medewerkers is een doelstelling die het beleid van De Panne aan het begin van deze legislatuur gesteld heeft. Als onderdeel van deze beleidsdoelstelling werd de beleidsvleugel van het gemeentehuis de voorbije maanden onder handen genomen. De dienstverlening voor de burger, het creëren van een aangename werkplek voor het personeel en een nuttiger ruimte- en energiegebruik stonden hierbij centraal.

AUTHENTIEKE KARAKTER
Het gemeentehuis draagt een lange geschiedenis van De Panne met zich mee. Vele burgemeesters, schepenen, secretarissen, directeurs en medewerkers hebben hier al ontelbare uren gewerkt. Belangrijke momenten hebben zich hier afgespeeld. Na al die jaren drong een grondige renovatie zich echter op. Het ontwerp dat PVL-architecten maakte, resulteerde in een hedendaags interieur met respect voor het authentieke, modernistische gemeentehuis dat ontworpen werd op het einde van de jaren 1950.

UITGEVOERDE WERKEN
De ramen zijn vervangen en een zuinigere installatie voor het binnenklimaat is geïnstalleerd. Een mooie werkplek is gecreëerd, gecombineerd met een aantal flexibele werkplekken en praatruimtes. De raadszaal kreeg een grondige opfrissing. Dankzij een mobiele, akoestische wand kan de ruimte voortaan ook opgedeeld worden in 2 vergaderruimtes. Het oude parket – de plankjes in afzelia-hout – is mooi gerenoveerd. De totale kost hiervoor bedraagt € 590.000 (inclusief btw).

DIENSTVERLENING
Nu de beleidsvleugel gerenoveerd is, is deze opnieuw in gebruik genomen door de burgemeester, de algemeen directeur en de medewerkers van team Office Management. De primeur was echter weggelegd voor de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn, die op dinsdag 19 april na vele maanden opnieuw plaatsvond in de raadzaal. Burgers die een afspraak hebben met de burgemeester, een schepen, de algemeen directeur of één van de medewerkers van het lokaal bestuur kunnen voortaan ontvangen worden in één van de praatruimtes.

BELEIDSDOELSTELLING
De renovatie van de beleidsvleugel is een tweede stap in de volledige renovatie van het gemeentehuis. De eerste stap was het omvormen van de exporuimte tot een flexruimte. Op de planning staat ook nog de verhuis van de bibliotheek naar de Sint-Pieterskerk en de uitbouw van het toeristisch infokantoor op de site Cordial. Op die manier wordt ruimte gecreëerd om het OCMW te integreren in het gemeentehuis.

“Na de realisatie van de flexruimte is dit een tweede stap in een veel ruimer kader. We creëren zo niet enkel betere werkomstandigheden voor onze medewerkers, maar ook een betere dienstverlening voor onze burgers en gesprekspartners. Die kunnen nu onthaald worden in een moderner, efficiënter en klantvriendelijker kader met alle nieuwe technologische voorzieningen. Er komen nog verdere renovatierondes aan eens Toerisme en andere teams naar hun nieuwe locaties zijn verhuisd. Ook de medewerkers van het OCMW komen naar het gemeentehuis tegen 2025″, aldus burgemeester Bram Degrieck.

“Dit was een belangrijke fase in het globale renovatieplan omdat we hiermee de ‘look and feel’ hebben bepaald van het volledige interieur van het gemeentehuis. Het is hedendaags en transparant geworden, tot in de puntjes afgewerkt en technologisch klaar voor de toekomst. ’t Resultaat mag gezien worden! We zijn ook begonnen aan de voorbereidingen van de volgende fases, die vele malen groter zijn dan deze beleidsvleugel. Uiteindelijk moet alle medewerkers binnen een paar jaar beschikken over een nieuwe moderne werkomgeving. Ik kijk nu al uit naar het uiteindelijke resultaat”, besluit Wim Janssens, schepen van Gemeentelijk Patrimonium.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.