Home > De rem gaat erop: tijdelijke winterstop voor elektrische deelsteps van Circ in Kortrijk

De rem gaat erop: tijdelijke winterstop voor elektrische deelsteps van Circ in Kortrijk

Geschreven op 29 oktober 2019 om 14:58 door Mario De Wilde

Sinds juli kunnen de inwoners en bezoekers van Kortrijk gebruik maken van de elektrische deelsteps van Circ. De snelgroeiende Europese deelstepaanbieder last nu een tijdelijke winterstop in, die deze week ingaat.

Tijdelijke winsterstop

Elektrische deelsteps zijn een ideaal vervoersmiddel om korte afstanden af te leggen en daarmee een oplossing voor mobiliteitsuitdagingen. Begin dit jaar lanceerde Circ, toen nog Flash, voor het eerst haar deelsteps eerst in België. Ondertussen is Circ de enige aanbieder met een beschikbaarheid in 11 Belgische steden en gemeenten. In een aantal van deze steden en gemeenten last Circ een winterstop in, waaronder ook in Kortrijk. Kurt Van Landeghem, algemeen directeur van Circ Benelux: “De afgelopen maanden hebben we samen met de stad een succesvol proefproject opgezet, die ons waardevolle inzichten heeft gegeven. We gebruiken de wintermaanden om deze te analyseren. Intussen zal de stad een reglement en licentie opstellen dat past bij Kortrijk. Met Circ zijn we alleszins van plan in te tekenen voor deze vergunning zodat we nog sterker kunnen terugkomen. We kijken uit naar een hopelijk verdere samenwerking in 2020 en zullen de gebruikers op de hoogte houden via onze app.” Gebruikers die nog overblijvend krediet hebben, kunnen via de app de klantendienst contacteren voor een refund.

Over Circ

Circ (voordien Flash) werd eind 2018 opgericht door een team met een gedeelde visie over duurzamere, veiligere en beter verbonden verplaatsingen. Ondertussen zijn de speciaal voor dit doel gebouwde elektrische deelsteps nu beschikbaar in twaalf landen (België, Denemarken, Dubai, Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland) en worden ze elke minuut gebruikt door honderden mensen. Circ is meer dan alleen een elektrische deelstepaanbieder. Het bedrijf streeft er naar een wereldwijde partner te zijn voor stedelijke mobiliteitsoplossingen en werkt daarom nauw samen met stadsautoriteiten, lokale gemeenschappen en andere weggebruikers om stadsvervoer te transformeren. In België is Circ de enige aanbieder van micromobiliteit die momenteel al actief is in 11 steden. Meer info op www.circ.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.