Home > De Panne introduceert nieuwe schoolfietsroutes met tal van vaardigheden

De Panne introduceert nieuwe schoolfietsroutes met tal van vaardigheden

Geschreven op 18 juni 2024 om 07:42 door Mario De Wilde

Het lokaal bestuur De Panne lanceerde gisteren de nieuwe schoolfietsroutes in de gemeente. De verkeerseducatieve routes (VERO), ontwikkeld voor zowel De Panne als Adinkerke, zijn bedoeld om leerlingen verkeersvaardig te maken en hen stap voor stap te leren zelfstandig deel te nemen aan het verkeer. De verkeerseducatieve routes zijn zorgvuldig uitgestippelde trajecten in de schoolomgeving die kinderen langs diverse aandachtspunten brengen. Het doel is om leerlingen eerst in een beschermde omgeving, zoals de speelplaats of de turnzaal, te laten oefenen. Vervolgens kunnen zij hun vaardigheden stapsgewijs in de schoolomgeving verder ontwikkelen. Op deze manier leren kinderen zich zelfstandig en veilig te verplaatsen in het verkeer, wat de verkeersveiligheid en vaardigheden van de leerlingen aanzienlijk bevordert. Bij elke school is een informatiebord geplaatst met details over de route en het traject zelf is voorzien van permanente aanwijzingsbordjes op strategische plaatsen.

Bram Degrieck, burgmeester van De Panne vult aan: “In het kader van het Verkeersveiligheidsplan en in samenwerking met de lagere scholen van De Panne ontwikkelden we twee schoolfietsroutes: één in De Panne, één in Adinkerke. Op een bewegwijzerd parcours kunnen schoolkinderen, onder begeleiding, de principes van een veilig fietsverkeer onder de knie krijgen en een fietsexamen afleggen. Zo zorgen we er voor dat onze kinderen veiliger kunnen fietsen in onze omgeving, dat vinden we bijzonder belangrijk.”
Ondersteuning van scholen
Naast de introductie van de schoolfietsroutes, biedt De Panne ondersteuning aan scholen met educatief materiaal om de fietsvaardigheden en -veiligheid van leerlingen te bevorderen. Scholen kunnen gebruikmaken van de verkeerskoffers, gevuld met diverse materialen die kinderen helpen om veilig en correct te leren fietsen. Deze initiatieven, inclusief de routes voor het fietsexamen die bij de scholen starten en eindigen, helpen leerlingen om vertrouwd te raken met de basisregels van de openbare weg.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.