Home > De Panne huldigt Pannenaar Henri Demuysere, Europees kampioen zeilwagenrijden

De Panne huldigt Pannenaar Henri Demuysere, Europees kampioen zeilwagenrijden

Geschreven op 8 november 2023 om 07:18 door Mario De Wilde

Op de voorbije Europese kampioenschappen zeilwagenrijden, op het strand van De Panne, werd Henri Demuysere voor eigen volk Europees kampioen in zijn klasse, klasse 2. Omwille van deze prachtige prestatie werd de kampioen eergisteren maandag in het gemeentehuis gehuldigd als eerste ‘Ambassadeur van De Panne’.

Van 1 t.e.m. 6 oktober 2023 vond op het strand van De Panne het 55ste Europese Kampioenschap zeilwagenrijden plaats voor zeilwagens van de klassen 2, 3, 5 en Standart. 120 piloten (vrouwen en mannen gemengd) uit 9 landen streden voor de kampioenstitel in hun klasse. En de Belgen, meer bepaald De Pannenaars deden het meer dan goed!
Huldiging
Henri Demuysere haalde de titel van Europees kampioen in klasse 2 binnen! In aanwezigheid van het organiserend comité van het Europees kampioenschap, de andere Pannese zeilwagenpiloten en familie en vrienden werd hij hiervoor in het gemeentehuis gehuldigd op maandag 6 november.
Ook de andere (Pannese) piloten die een podiumplaats wisten te veroveren, waren aanwezig.
In klasse 2 wonnen de Belgen de zilveren medaille in het landenklassement, op basis van de resultaten van de piloten Henri Demuysere, Lucas Demuysere en Kurt Vandenbroucke. Daarnaast behaalde het Belgische team in klasse 3 eveneens zilver: Ivan Ameele (B21), Egon Plovier (B99), Jan Vercammen (B43)). En in klasse 5 behaalden de Belgen brons in het landenklassement (Marc Depauw (B426), Thierry Aussems (B436) en Pascal De Wilde (B119).

Ook de jongeren die deelnamen aan het Frans jongerenkampioenschap (20/10 t.e.m. 27/10) in Gravelines, waren uitgenodigd. Zij werden op het podium ontvangen en kregen een mooie handdoek van De Panne, die zeker nog van pas zal komen bij het beoefenen van hun sport, cadeau. Het was hun eerste wedstrijd ooit en ze hebben mooie prestaties neergezet. We horen zeker nog van hen in de toekomst!
Ambassadeur van De Panne
Henri Demuysere ontving tijdens de huldiging als allereerste Pannenaar ooit de titel van ‘Ambassadeur van De Panne’. Het lokaal bestuur wil namelijk sterker inzetten op het ambassadeurschap van haar inwoners, tweedeverblijvers en in het algemeen van mensen die De Panne in een positief daglicht stellen. De gemeenteraad keurde hiervoor in de zitting van maandag 16 oktober een reglement goed om lokale ambassadeurs van De Panne te ondersteunen. Met dit nieuwe systeem van ambassadeurschap kan het lokaal bestuur hen beter en in een gereglementeerd kader in ‘the picture’ plaatsen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.