Home > De Panne heeft oog voor toegankelijke wandelroutes: ‘Wandelen op wielen’ feestelijk geopend

De Panne heeft oog voor toegankelijke wandelroutes: ‘Wandelen op wielen’ feestelijk geopend

Geschreven op 3 april 2023 om 12:19 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend werd de toegankelijke wandelroute ‘Wandelen op wielen’ feestelijk geopend in De Panne.
Het vroegere ‘wieltjespad’ is vernieuwd en heet niet langer zo. De toegankelijke wandelroute die door het groen in De Panne loopt, werd aangepast waar nodig zodat ze over het hele traject toegankelijk is voor alle wielen. Vandaar ook de nieuwe naam: ‘Wandelen op wielen’.
Wat is nieuw?
Door de vernieuwingen wandel je niet langer langs moeilijke hellingen en heel oneffen ondergronden. Waar nodig werd het voetpad verlaagd om zo de toegankelijkheid te optimaliseren. De route is nu 100 % geschikt voor wandelaars met kinderwagens en rolstoelgebruikers die even tot rust willen komen in de prachtige natuur.
Burgemeester Bram Degrieck: “De Panne zet hard in op toegankelijkheid. Onder de noemer Grenzeloos De Panne bundelen we een aantal initiatieven om het makkelijker te maken voor mensen met een beperking om van de mooie omgeving in De Panne te genieten. Het pad ‘Wandelen op wielen’ is daar een voorbeeld van. Het maakt het voor iedereen mogelijk om de bossen en duinen in te trekken, of het nu in een rolwagen is of met een kinderwagen: toegankelijke paden vinden we belangrijk.”
Wat?
Alle wielen (groot en klein) zijn welkom. Gezien de route loopt door het Calmeynbos is het de ideale plek om te onthaasten, het hele jaar door. Je wandelt, of rolt, in totaal 4 km. De route is aangeduid ter plaatse of in het Nederlands, Frans, Duits en Engels beschikbaar aan de toeristische balie in het gemeentehuis (Zeelaan 21, De Panne). Michèle Vandermeeren, schepen van Welzijn: ”Het lokaal bestuur heeft ervoor gekozen om in te zetten op een grenzeloze gemeente. We willen zoveel mogelijk drempels wegwerken voor mensen met een beperking. Na de succesvolle opening van de Changing Places in 2022, gaan we dit jaar verder op hetzelfde elan. Daarom zijn we ook trots dat we het pad ‘Wandelen op wielen’ kunnen openen. We hopen dat mensen met een beperking dankzij dit pad kunnen genieten van de mooie natuur in onze gemeente.”
Marcel Lassencepad
Marcel Lassence is de bezieler van het pad ‘Wandelen op wielen’. Als liefhebber van de natuur én van wandelen, zette hij zich jarenlang in voor de gemeentelijke milieuraad. Op 24 juni 2021 werd het Marcel Lassencepad officieel ingehuldigd en sindsdien maakt het deel uit van de toegankelijke wandelroute. Kort daarna overleed Marcel, maar iedereen die wandelt in het Calmeynbos herinnert hem graag.
Foto: gemeente de Panne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.