Home > De Nul plaatst infocontainer over zandsuppleties op Zeedijk Duinbergen

De Nul plaatst infocontainer over zandsuppleties op Zeedijk Duinbergen

Geschreven op 22 februari 2021 om 10:12 door Mario De Wilde

Het baggerschip Pedro Alvares Cabral van Jan De Nul heeft op vrijdagochtend 19 februari 2021 de strandsuppletie in Raversijde afgerond en is vervolgens naar Vlissingen gevaren voor bunkering en reparaties. Ondertussen ligt de sleephopperzuiger voor anker in het Brittanniadok vlakbij de LNG-terminal in de haven van Zeebrugge. De bemanning heeft het schip gekoppeld aan een drijvende persleiding. Via een bovengrondse pijpleiding wordt sinds zondag 21 februari 2021 het zand vanuit het ruim van het schip op het strand ter hoogte van het Directeur-Generaal Willemspark gespoten en met rupsladers genivelleerd.

Respecteer de veiligheidsmaatregelen!

Het opspuiten van 900.000 m3 zand tot net voorbij de Zeerobbenlaan zal ongeveer 5 weken in beslag nemen. Bij gunstige weersomstandigheden zou de hele operatie tegen de paasvakantie beëindigd moeten zijn. Het gemeentebestuur roept de wandelaars op om de veiligheidsmaatregelen strikt na te leven. Dit betekent concreet het respecteren van de werfafsluitingen en het bewaren van afstand tot de baggerleidingen en machines.

Het baggerbedrijf van Jan De Nul heeft sinds vrijdag 19 februari 2021 op de Zeedijk ter hoogte van het Manitobaplein een infocontainer geplaatst waar je meer te weten komt over de werken. Aan de hand van grote informatiepanelen ontdek je de werking van een sleephopperzuiger en krijg je ook inzicht waarom zandsuppletie zo belangrijk is in het kader van de bescherming van onze kust. Het infopunt bestaat uit een mooi ingerichte 40ft container, voorzien van een trap zodat men ook vanop de container een panoramisch zicht krijgt op deze indrukwekkende werken.

In 2022 zandsuppleties in Knokke en het Zoute

Volgend jaar voorziet het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) nog een grote zandsuppletie van 2,4 miljoen m3 op het strand van Knokke-Heist vanaf het Rubensplein tot aan de lekkerbek in het Zoute.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.