Home > De Nomet zeewierkroket: hoe een mooi Brugs verhaal nationale weerklank krijgt

De Nomet zeewierkroket: hoe een mooi Brugs verhaal nationale weerklank krijgt

Geschreven op 24 maart 2023 om 10:32 door Mario De Wilde
IMG_3488b.jpg

“We zijn met steeds meer mensen, en dat vraagt veel van onze planeet”, zegt ze. “We hebben voedingsbronnen nodig die low impact zijn. Het visbestand wereldwijd raakt bovendien uitgeput. Het kan anders en beter, zeker als we meer gaan variëren in ons voedingspatroon. Zeewier is een duurzame, plantaardige voedingsbron met alle voordelen van vis. Het is heel gezond, dankzij de aanwezigheid onder andere jodium en omega-drie- vetzuren. Nomet haalt het beste in zeewier naar boven in een lekkere, hartige zeewierkroket. De smaak? Even lekker én – ook belangrijk – even smeuïg als garnaalkroketten. Het zeewier zelf werd zo lokaal mogelijk geteeld in de Oosterschelde.”

Veel vraag

Nomet bleek van meet af aan een succes. Niet enkel klanten vonden hun weg naar de garnaalkroket, ook de horeca toonde veel interesse. Nomet was het juiste merk op het juiste moment: steeds meer mensen hebben interesse in duurzame voeding. Met Nomet kan de horeca nu ook een alternatief op de kaart zetten voor de populaire garnaalkroket.

“In 2022 ging Nomet in zee met La Vie est Belle, het West-Vlaamse familiebedrijf dat als een van de eersten naam maakte met vegetarische producten”, aldus Delagrange. “Een belangrijke stap, want nu is schaalvergroting eindelijk mogelijk. Waar we in het eerste jaar minder dan 3000 stuks manueel maakten door beperkte capaciteit, worden er dankzij deze samenwerking nu 3000 stuks per lot gemaakt. En met La Vie est Belle als partner belandt Nomet weldra in de rekken van meerdere natuurvoedingswinkels. Sinds deze maand vind je de zeewierkroket ook in alle Bioplanet-winkels in Belgie. Een heel mooie stap, omdat we op die manier mensen echt vertrouwd kunnen maken met de smaak van zeewier, en we op termijn nog andere zeewierproducten op de markt kunnen brengen. Op onze Instagram-pagina vind je zo ook inspirerende zeewierrecepten.”

Vegan awards

Dat Nomet een sterk verhaal is, viel ook de mensen achter de Belgian Vegan Awards op, want Nomet werd zowel in 2021 als 2022 genomineerd voor de prestigieuze prijs. In 2022 werd Nomet geselecteerd voor het acceleratorprogramma van Start it @KBC. Wordt 2023 het jaar van Nomet? We durven er onze hand voor in het vuur steken…. Alvast smakelijk straks!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.