Home > De nieuwe De Boarebreker is uit: 140 blz. lekker eten, toerisme, vakantie en leuke verrassingen

De nieuwe De Boarebreker is uit: 140 blz. lekker eten, toerisme, vakantie en leuke verrassingen

Geschreven op 30 mei 2023 om 08:40 door Mario De Wilde

Culinair en toeristisch journalist Georges Keters schuift deze week de 26ste jaargang van het magazine ‘De Boarebreker – Gastronomie & Toerisme’ over tafel. Eens te meer een aantrekkelijk blad met liefst 140 pagina’s aan tips voor iedereen die houdt van lekker eten, toerisme, vakantie en leuke verrassingen. “Elke dag feest aan zee, genieten is het motto”, stelt uitgever Georges Keters.

Het nieuwe nummer is een veelkleurig lijvig werk met alle aandacht naar het goede leven aan onze kust, met zijsprongetjes naar het hinterland en een knipoog naar het buitenland. Hoofdmoot blijft Middelkerke, waar De Boarebreker 26 jaar geleden geboren werd uit het brein van een tiental ambitieuze horecalui met trekpaarden Peter Deseyn (Martinick), Stefaan Lauwereins (De Vlass) en onder andere Stefan Vander Espt (Ramblas). In 2012 nam journalist Georges Keters, die sinds het eerste nummer al zorgde voor de teksten, het magazine over. Meteen ook oog voor wat leuks wat plaats vindt bij de buren met een ruim zicht op wat er leeft aan zee in de Westhoek en in het onmiddellijke hinterland, met als extra een portie betaalbare adresjes over de grens.

Kust in zicht

Is zowat alles wat te beleven valt in Middelkerke te aanschouwen dan is er tegelijk ruime aandacht voor Oostende, Nieuwpoort, Koksijde, Oostduinkerke, Veurne en het hinterland met onder andere Ieper en het Heuvelland. Het magazine spitst zich vooral toe op de horeca, het toerisme en wat er te beleven valt in de komende maanden. “Iedereen op vakantie aan zee is geen strandligger. Men wil genieten, lekker eten en iets beleven, vandaar onze antennes naar onze buren. De toerist blijft niet meer gekluisterd in zijn badplaats, maar verplaatst zich makkelijk. De Lijn is hierbij een uitstekend middel. Het motto Elke dag genieten is vandaag meer dan ooit aan de orde”, weet Georges Keters mee te geven.

Toppers aan zee

Het laat zich raden, de nieuwe Boarebreker zit ook dit jaar vol met toppers, zeg maar: elke dag feest aan zee. Uiteraard heel wat aandacht naar Middelkerke met een brede kijk op de beste eetadressen en de werken aan het nieuwe casino, toppers als het Bierweekend, de nieuwe Zeedijk in Westende, Tastoe, de expo William Sweetlove in de kerk van Leffinge en onder andere het Champagneweekend. In thuishaven Nieuwpoort is het genieten van een brede waaier aan heerlijke restaurants en hotels. Oostende dweept met zijn garnaalkroketten, naast acht zomerse topevenementen. In Oostduinkerke en Koksijde staan de Garnaalfeesten centraal, aansluitend expo van vader en zoon Vanderplancke. Het hinterland laat troeven zien in Diksmuide terwijl Ieper, naast zijn onuitwisbare geschiedenis, heel wat aandacht heeft voor zijn rijk horecabestaan.
Burgemeester Jean-Marie Dedecker, die het eerste nummer ontving, is alvast blij met de nieuwe editie: “Middelkerke, de bakermat van het magazine, oogt lekker en is te genieten met al zijn troeven. Mooi dat er ook aandacht is voor onze buren, want onze kust is blijft aantrekkelijk en de vakantiegangers verplaatsen zich makkelijk. De tijd van alleen maar luieren op het strand ligt al lang achter ons. Het seizoen kan beginnen.”

Het magazine De Boarebreker is gratis te bekomen bij de diensten van toerisme in de deelnemende gemeenten en bij de diverse adverteerders.

Foto: Burgemeester Jean-Marie Dedecker ontvangt het eerste nummer van Georges Keters.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.