Home > De nieuwe Boarebreker is uit en keert terug naar de roots

De nieuwe Boarebreker is uit en keert terug naar de roots

Geschreven op 22 juni 2020 om 21:09 door Mario De Wilde

De 23ste editie van het jaarmagazine De Boarebreker – Gastronomie & Toerisme, een initiatief van culinair en toeristisch journalist Georges Keters, ligt op tafel. Ondanks het coronavirus ook dit keer weer een lijvige brochure met extra aandacht aan het oorspronkelijke idee van de stichters, nu 25 jaar geleden, met brede kijk op Middelkerke. Terug naar de roots.

Met zijn 132 pagina’s informatie over het reilen en zeilen aan onze kust, aansluitend leuke adresjes inzake uitstapjes, hotels en eethuizen bij de buren, gaat heel wat aandacht naar de geboorteplaats van De Boarebreker: Middelkerke. Een kwarteeuw geleden pakten tien horecalui op 21 juni 1992 uit met een magazine dat hun zaken in de kijker stelde. Het blad groeide in tien jaar uit van 38 pagina’s naar zowat 100 graag gelezen bladzijden. Door het wegvallen van enkele horecalui sputterde de motor naderhand en gaf men er de brui aan. Twee jaar later nam journalist Georges Keters, die van meet af aan de redactie van de horecazaken invulde, het heft in handen. De Boarebreker leefde opnieuw.
DE BOAREBREKER 2.0.
De vraag naar het magazine bleef groot. Georges Keters blies De Boarebreker in 2012 nieuw leven in. Met dank aan Stefaan Lauwereins (Vlass) en Stefan Vander Espt, de laatste overgebleven pioniers die wat blij waren met de wedergeboorte van hun initiatief. “We bleven niet in Middelkerke alleen en trokken naar de buren. De toerist van vandaag blijft niet meer op zijn vaste stek zitten. Hij kijkt naar de buren. Vandaar dat onze buren Nieuwpoort, Koksijde, Oostende, Bredene en onder andere Veurne, Poperinge en Diksmuide stilaan ook in De Boarebreker opduikten. Ook wipten we over de grens, zodat De Boarebreker sterker voor de dag kwam. De jongste jaren tellen we zowat 136 pagina’s nieuws uit alle hoeken van horeca en toeristische wereld”, stelt Georges Keters.
TERUG NAAR DE ROOTS
Bij de realisatie van de 23ste editie gooide de corona sterk roet in het eten van De Boarebreker. “Alles verliep vlot tot half maart de lockdown ons op non-actief zette. Gelukkig was al 70% van de nieuwe uitgave ingewerkt. Helaas konden we niet verder op bezoek zodat we meteen onze pijlen extra op onze eigen gemeente zetten. Met de vele projecten, lees nieuw casino, nieuwe zeedijk, nieuwe sporthal en nog zoveel meer op het getouw, was er stof genoeg om dit aan de toerist mee te geven. Het is duidelijk, Middelkerke ziet er in de komende jaren nog mooier uit”, stelt Georges Keters.
Burgemeester Jean-Marie Dedecker ontving het eerste exemplaar en was bijzonder opgetogen: “Opnieuw een prachtige uitgave dat Middelkerke bijzonder en sterk in de kijker stelt, aangevuld met mooie adressen bij de buren. De Middelkerkenaar, de tweede verblijver, de zomergasten en de dagjesmensen krijgen meteen een brede kijk van de badplaats van morgen, een Middelkerke dat mede de inzet van handel en horeca gezelliger en aantrekkelijker dan ooit maakt.”
De Boarebreker is vanaf volgende week gratis te bekomen in de diverse kantoren van toerisme.

Foto: Georges Keters en burgemeester Jean-Marie Dedecker bij de M van Middelkerke.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.