Home > De Mugge van Brugge brengt hommage aan Willy Lustenhouwer in eigen stadsschouwburg

De Mugge van Brugge brengt hommage aan Willy Lustenhouwer in eigen stadsschouwburg

Geschreven op 22 februari 2024 om 18:13 door Mario De Wilde

Comedian Kevin Rombaux, beter bekend als De Mugge van Brugge, kondigde vandaag aan dat hij een hommage brengt aan Willy Lustenhouwer. Op zondag 19 mei staat hij op de planken van de Brugse Stadsschouwburg met een ultiem eerbetoon aan de Brugse conferencier en cabaretier Willy Lustenhouwer.

De Mugge van Brugge ging net voor de jaarwisseling nog op tour met zijn Brugse eindejaarsconference in de Brugse theaters en komt nu dus met een nieuw project, iets wat hem bijzonder na aan het hart ligt. Hij komt met een hommage aan Willy Lustenhouwer. “Als kleine jongen thuis bij mijn ouders heb ik die platen ontdekt. Ik kwam die LP’s ooit tegen in de kast en legde dat op. Ik had ook cassettes, draaide die grijs in mijn walkman en liep er constant mee rond. Ik begon dat dan te imiteren. M’n marraintje stopte me dan een sacoche toe en vroeg me dan een typetje te spelen. Vanaf dan wist ik: ik wil mensen aan het lachen brengen” aldus Kevin Rombaux.

Het wordt een onemanshow zoals Lustenhouwer dat vroeger deed: typetjes, soms iets ingetogener én met orgelist en percussionist. “Alvorens ik startte met de voorbereidingen van deze show wilde ik wel goedkeuring van de dochter van Willy Lustenhouwer, zij gaf haar zegen”. Deze show van twee maal één uur, is een echte hommage aldus Rombaux: “Ik doe de typetjes na en breng de grappen van Willy maar het is geen klakkeloze imitatie. Ik ben geen imitator, ik breng als grote fan een eerbetoon aan mijn grote held”.

Bovendien is ook het affichebeeld een referentie aan Willy Lustenhouwer. Op de platenhoes van zijn bekendste hit, Zie je van Brugge, zet je vanachter!, prijkt Lustenhouwer in kostuum bij de halletoren. Dat is exact het affichebeeld waarvoor De Mugge koos, een duidelijke verwijzing naar de iconische plaat van Lustenhouwer.

Willy Lustenhouwer Hommage door De Mugge van Brugge gaat door op zondag 19 mei, 14u30 in de Brugse Stadsschouwburg. Tickets en info via www.comedyshows.be of via de balie van In&Uit op ’t Zand.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.