Home > De maand van de Korte Keten in Veurne draait om acht lokale handelaars

De maand van de Korte Keten in Veurne draait om acht lokale handelaars

Geschreven op 10 mei 2023 om 07:29 door Mario De Wilde

De maand mei staat in Veurne voor de Maand van de Korte Keten. Hierbij brengen we lokale hoeve- en streekproducenten en hun (h)eerlijke producten onder de aandacht. Korte Keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen de producent en de consument. Zo krijg je niet alleen verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer, maar verminder je ook de voedselkilometers en het verpakkingsafval!

Bovendien steun je ook nog eens de lokale economie. Neem in de maand mei deel aan onze spaaractie en win een mand vol met lekkere streekproducten ter waarde van maar liefst 50 euro! Bij iedere aankoopschijf van 10 euro krijg je een stempeltje op jouw spaarkaart. Een volle spaarkaart (5 stempels) kan je deponeren in de verzamelboxen bij de deelnemende handelaars of het stadhuis. Uit alle ingezamelde kaarten trekken we maar liefst 10 winnaars. Knip alvast de spaarkaart uit het Stadsmagazine. Ook bij deze deelnemende handelaars kan je een spaarkaart verkrijgen:

– Schuifdamhoeve Bij Boer Bart
– De Beauvoordse Walhoeve
– ‘t Eendenhof
– Groenten en Fruit Roose
– De Houtemse Vleeshoeve
– ’t Neerhof bij Dirk Descamps
– De Patatshop
– Frambiosa y besos/De Bioboeren
Guido Hoste, schepen van Lokale Economie: “Lokaal kopen en beloond worden, dat is in principe niet meer dan normaal. Je wordt immers altijd verwend met de heerlijke producten van onze lokale producenten en handelaar. Tijdens deze Maand van de Korte Keten kan je nog eens extra beloond worden. Als dat geen reden is om deel te nemen!”

Op de foto: Schepen Pascal Sticker, Amy Van De Velde van Lokale Economie, schepen Jan Verfaillie, burgemeester Peter Roose en schepen Guido Hoste zijn alvast klaar voor deze maand! ©Stad Veurne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.