Home > De Lumineuze Nachten van Kortrijkse Urban Mapping nu te zien in Edingen

De Lumineuze Nachten van Kortrijkse Urban Mapping nu te zien in Edingen

Geschreven op 17 februari 2023 om 08:42 door Mario De Wilde

Na het schitterend schouwspel in Brouwerij Rodenbach in Roeselare en dat naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de brouwerij, is het Kortrijkse Urban Mapping met een nieuw lichtevenement neergestreken in Edingen. De wandeling van ongeveer 2 kilometer start aan de hoofdingang van het park. Duur 60 à 90 minuten. De deelnemers worden door het park geleid, die in de 17de eeuw beschouwd werd als één van de allermooiste parken van Europa. De natuur, de dieren, de beelden en de gebouwen komen tot leven met behulp van talrijke lichtinstallaties en projecties. Het volledige park baadt in het licht. Samen met het creatief en technisch team werkte bedenker en ondernemer Luc Stragier een uniek lichtspektakel uit met maar liefst tien impressionante video-mapping installaties. Tussen de installaties werd het park feeëriek uitgelicht. Alles werd aangepast aan het park.

Een compleet nieuwe ervaring
Dit jaar neemt de organisatie de bezoeker op sleeptouw doorheen de geschiedenis van het park. We keren terug naar de XVIIde eeuw en laten de deelnemers binnen in de dromen van de Kapucijnen monnik, architect en astronoom Antoine d’Arenberg. Ze ontmoeten fantastische schepsels en zien beetje bij beetje hoe het park op een magische manier vorm neemt. Op het einde van de wandeling kun je het prachtige eindresultaat van de droom bewonderen: het park van Edingen, destijds een van de allermooiste parken van Europa

Impressionante projecties
Tijdens de Lumineuze Nachten ontdek je de geschiedenis aan de hand van 10 videoprojecties op de verschillende gebouwen, het paviljoen, de bomen en diverse structuren in het park. De bomen komen tot leven en op de gebouwen ontdek je magische avonturen.

Heel mooi verlichting
Naast de talrijke projecties werd het geheel van het park op een atmosferische manier uitgelicht. In combinatie met dromerige muziek, wordt een echte immersieve totaalbeleving aangeboden.

Organisatie
De Lumineuze Nachten worden georganiseerd door Urban Mapping. Urban Mapping is specialist in outdoor audiovisuele projecties en evenementen. Met hun ruime vloot aan projectoren en lichtarmaturen en een ervaren creatief team garanderen ze een unieke en kwalitatieve beleving.
Deze winter organiseerde Urban Mapping naast stads-lichtwandelingen (bv te Aalst en Willebroek,) eveneens ‘De Lumineuze Nachten’ bij kasteel de Haar te Utrecht (Nederland) en bij brouwerij Rodenbach te Roeselare. Meer informatie en alle projecten vind je terug op www.urbanmapping.eu

Ecologie
Omdat ze in een kwetsbaar natuurgebied werken, staat ecologie bij Urban Mapping hoog in het vaandel.
* Bezoek de Lumineuze Nachten met de trein! Partnership met NMBS: koop met de NMBS-code op je toegangsticket een ontdekkingsticket op nmbs.be/discovery en reis H/T naar Edingen met 50% korting.
De ingang van het park bevindt zich op 750 meter van het station van Edingen.
Volg de borden naar de ingang.
* het elektriciteitsverbruik is zo gedaald dat men dit jaar geen dieselgeneratoren meer moet gebruiken
* de hele route is gemarkeerd om bezoekers op de paden te houden. Zo beschermen ze de kwetsbare fauna en flora
* de apparatuur bestaat uitsluitend uit LED-armaturen en moderne LASER-projectoren om een ​​laag energieverbruik te garanderen

Mobiliteit

Er is een ruime fietsparking voorzien

Lokale betrokkenheid
• Samen met het stadsbestuur van Edingen werd een speciale actie uitgewerkt voor de inwoners van Edingen, namelijk een speciale korting op de toegangstickets
• Op de website promoten wij de stad Edingen en haar regio. Gezien wij een avondevenement zijn, combineren heel veel bezoekers ons evenement met een toeristisch bezoek aan de stad en omgeving.
• Er is een samenwerking met hotel Le Vieux Cèdre wat zich naast de ingang van het park bevindt

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.