Home > De leukste plekjes in Frankrijk voor een onvergetelijke fietsvakantie

De leukste plekjes in Frankrijk voor een onvergetelijke fietsvakantie

Geschreven op 4 mei 2022 om 16:36 door Mario De Wilde

Frankrijk is gezegend met een prachtig scala aan natuurlijke landschappen die een generatie avontuurlijke fietsers heeft betoverd en geïnspireerd. Er zijn maar weinig landen in de wereld die de speciale relatie met twee wielen delen als Frankrijk, perfect tentoongesteld door de Tour de France uiteraard – een wereldwijd evenement dat miljoenen kijkers over de hele wereld trekt. Heb je nog geen idee waar je precies naartoe wilt? Dan kan deze lijst je misschien inspireren.

1. Provence

Een visueel verbluffend landschap dat Van Gogh inspireerde, de Provence herbergt een scala aan oude wijngaarden en heuveldorpen. Terwijl ze door het rustige terrein rijden, worden fietsers aangemoedigd om te stoppen en te genieten van enkele van de unieke culturele activiteiten die synoniem zijn aan de regio, zoals wijnproeverijen, een winkeltje op een Franse markt of het ervaren van de prachtige omringende architectuur. Iconisch ook, want hier ligt de Mont Ventoux. Herinner je je nog de Tour van 2021? Die waarin Wout Van Aert soleerde richting de ritwinst op de Ventoux. De laatste elf kilometer beklom hij de ‘Reus van de Provence’ in zijn eentje. En ja hoor, zijn eerste spectaculaire ritzege in de Ronde van Frankrijk dat jaar. Als je dit jaar dus je vakantie plant richting de Provence, kan je misschien de kalender van de Tour de France ernaast liggen, zo mis je geen enkele topper deze zomer. Ook al wordt er uitgekeken naar het debuut van Remco Evenepoel dit jaar, zijn manager Patrick Lefevere houdt de boot nog even af.

2. Loire-vallei

De Loire-vallei wordt niet voor niets de ‘Tuin van Frankrijk’ genoemd. Versierd met overvloedige fruitboomgaarden, prachtige gehuchten en prachtige architectonische monumenten. Rustige landweggetjes van Chenonceau naar Chinon worden afgewisseld met oude en historisch belangrijke gebouwen, waaronder een middeleeuws kasteel op een eiland in Azay-le-Rideau, het laatste huis van Leonardo da Vinci in Clos Lucé en de betoverend mooie Fontevraud-abdij in Anjou. Fantastische stadjes om ook eens op de fiets te ontdekken.

3. Pyreneeën

De Pyreneeën brengen een schat aan visueel verbluffende taferelen samen die de afgelopen decennia menig ontdekkingsreiziger hebben versteld doen staan. Het koninkrijk van wandelaars, maar ook fietsers. Bijzonder hoogtepunt is een pauze in Amelies-les-Bain-Palalda – een prachtig oud Romeins kuuroord dat bezoekers de mogelijkheid biedt om de Pic du Canigou te bezoeken.

4. Cognac

Misschien wel een van de meest populaire fietsbestemmingen, Cognac is het meest bekend om zijn wereldberoemde drank Cognac en trekt het hele jaar door vele likeurkenners. Ook de middeleeuwse kasteelruïne van Pons, het kasteel van Roche-Courbon en de middeleeuwse abdij van Fontdouce zijn hoogtepunten in de regio, die barst van de historische betekenis en cultuur. Wat je ook besluit te doen en waar je ook heen gaat op je fietsvakantie, je maakt ongetwijfeld fantastische herinneringen die een leven lang meegaan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.