Home > De KOERSbus doet dinsdagnamiddag Waregem aan

De KOERSbus doet dinsdagnamiddag Waregem aan

Geschreven op 14 juli 2021 om 08:30 door Mario De Wilde

Deze zomer trekken de KOERSbus en bemanning er op uit voor een Ronde van België, op zoek naar het WK-verleden van ons land. Op dinsdag 20 juli van 16.00u. tot 19.30u. houdt de bus halt op de Zuiderpromenade in Waregem. Onze stad was zelf gastheer van het WK in 1957. KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, kocht een tweedehands bus en bouwde die om tot een wielermuseum-op-wielen. Naar aanleiding van het wereldkampioenschap wielrennen dat in september 2021 in Vlaanderen plaatsvindt, is de inrichting van de KOERSbus daar integraal op afgestemd.

KOERSbus toont de geschiedenis van het WK, de (Belgische) wereldkampioenen en de Belgische WK-gaststeden aan de hand van tekst, video en opvallende collectiestukken zoals koersfietsen, truien en memorabilia. In de bus zijn er ook diverse verwijzingen naar tweevoudig Waregems wereldkampioen Briek Schotte. Waregem en Briek Schotte zijn twee handen op één buik. Schotte kreeg in 1987 de titel van Waregems ereburger en in het stadhuis is een zaal gewijd aan Briek met objecten die hij zelf aan de stad schonk. Waregem organiseerde overigens zelf het WK in 1957, dat gewonnen werd door Rik Van Steenbergen.

Heb je zelf WK-anekdotes of zelfs memorabilia? Laat dan zeker niet na om eens langs te komen. De KOERS(bus)medewerkers zijn benieuwd naar je verhaal! Voor kinderen is er een leuke zoektocht in de bus verwerkt.

Kom met de fiets naar KOERSbus en pimp je tweewieler

Kom met je (bak)fiets, driewieler of tandem naar de KOERSbus op de Zuiderpromenade. Tijdens een doorlopende workshop van Kip van Troje kan je van je tweewieler een rijdend kunstwerk maken. Kom dus zeker langs met je gezin, vrienden of familie en ga aan de slag met wasco’s, kwasten, vingerpotjes, bubbelplastiek, bloemen, buisjes, stokken, papier, kralen, draden en tal van ander versiermateriaal. Eens klaar, kan je met jouw gepimpte fiets als een echte winnaar op de foto! Je krijgt ter plaatse jouw foto mee naar huis.

Dinsdag 20 juli | 16.00u. tot 19.30u. | Zuiderpromenade Waregem
KOERSbus | Workshop Pimp je Fiets
KOERSbus is voor een groot deel rolstoeltoegankelijk.
Beide activiteiten zijn gratis.

Meer info: www.waregem.be/koersbus en www.KOERSmuseum.be/koersbus

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.