De Karmeliet in Brugge gaat weer open. Studenten VIVES en Ter Duinen serveren zes weken lang zesgangendiner
De deuren van het iconisch sterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge gaan van maandag 14 november tot en met donderdag 22 december ’22 opnieuw open. De tweedejaarsstudenten Culinary Arts van Hogeschool VIVES i.s.m. Hotelschool Ter Duinen zorgen in die periode voor een totaalbeleving: elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, telkens ’s avonds, kan je er genieten van een gastronomisch 6-gangendiner.
Nadat vorig jaar de eerstejaarsstudenten Culinary Arts in het kader van hun project ‘run the restaurant’ al zeer succesvol een week het voormalig driesterrenrestaurant De Karmeliet openhielden, gooien ze deze keer als tweedejaars de deuren gedurende zes weken wagenwijd open. Van maandag tot donderdag, telkens ’s avonds, kan je er tussen 14 november en 22 december terecht voor een gastronomisch 6-gangendiner (all-in) voor de prijs van 99 EUR/persoon.
Het project kadert in hun bacheloropleiding ‘Hotelmanagement – keuzetraject Culinary Arts’ aan Hogeschool VIVES. Hiervoor werkt VIVES in het Flanders Culinary Arts Centre (FCAC) samen met Hotelschool Ter Duinen en met ‘De Karmeliet’ als vaste thuisbasis voor alle praktijkvakken. Sterrenchef Geert Vanhecke is de peter van het project.
Boeken kan via www.fcac.info.