Home > De kaas van de paters Ongeschoeide Karmelieten, ‘Carmel’ is opnieuw internationaal bekroond

De kaas van de paters Ongeschoeide Karmelieten, ‘Carmel’ is opnieuw internationaal bekroond

Geschreven op 20 november 2024 om 07:02 door Mario De Wilde

‘Carmel’, de nieuwste paterskaas aan het Belgisch kaasfirmament, valt voor het tweede jaar op rij internationaal in de prijzen. Carmel die pas vorig jaar werd gelanceerd en die is vernoemd naar de berg Karmel die tevens zijn naam gaf aan de orde van de karmelieten,
valt internationaal opnieuw in de prijzen tijdens de prestigieuze World Cheese Awards in Viseu (Portugal). ‘We zijn bijzonder blij met het oordeel van de jury en de waardering voor onze Karmelietenkaas door de vele klanten’, reageert pater Paul De Bois, provinciaal overste van de Vlaamse Karmelieten. ‘Lof en dankbaarheid ook voor Groendal, onze producent die de karakteristieken van onze orde wist te vertalen in deze uitzonderlijke kaas.’

Carmel is aan een gestage opgang bezig sinds zijn lancering. Lactosevrij, geschikt voor vegetariërs en gemaakt van 100% West-Vlaamse koeienmelk is het een erg toegankelijke kaas, met toch een specifiek karakter. Op die manier bekoort hij een erg ruim publiek, waaronder ook heel wat kaasmeesters. Volgens de producenten valt de kaas in die mate in de smaak dat de vraag nauwelijks valt bij te houden. Maar trouw aan de filosofie van de orde – waarin stilte, éénvoud en consuminderen voorop staan – is toch besloten om de Karmelietenkaas ondanks dat succes beperkt te blijven bereiden, met maandelijks niet meer dan 500 exemplaren per karmelietenklooster in Brugge, Gent en Antwerpen.
Meer info op www.karmelietenkaas.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.