Home > De Haan pakt op 21 en 22 juli uit met gratis Yeke Yeke Festival. En er komt ook een foodtruck voor honden

De Haan pakt op 21 en 22 juli uit met gratis Yeke Yeke Festival. En er komt ook een foodtruck voor honden

Geschreven op 23 mei 2023 om 06:35 door Mario De Wilde

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli wordt in De Haan de derde editie van Yeke Yeke Festival georganiseerd. De insteek van het festival wordt voor deze editie wat aangepast: de klemtoon ligt op het ontdekken van diverse wereldkeukens. Het kleurrijkste festival van de kust kadert in de traditionele Vosseslagfeesten, ontvangt tal van internationale artiesten en blijft volledig gratis toegankelijk.

Yeke Yeke Festival gaat door op en rond het Kennedyplein op de Vosseslag. Verwacht je aan een royaal aanbod van exotische wereldkeuken, verrassende cocktails, een gezellig marktje, spannende workshops, originele kinderanimatie en natuurlijk heel veel sprankelende muziek uit de vier werelddelen.

Yeke Yeke Festival vormt het hart van de gekende Vosseslagfeesten. Rond het festival zelf valt ook nog heel wat te beleven: er is kermis, rommelmarkt en nog veel meer animatie. Kortom het ideale festival voor gezinnen, muzikale fijnproevers en festivalgangers die zich graag laten verrassen.
Food en beleving centraal
Yeke Yeke belooft je een smakelijke ontdekkingstocht doorheen diverse wereldkeukens. Foodcurator Tair -zelf chef bij The Noodle Bar – selecteerde een brede selectie foodtrucks uit verschillende culturen en keukens van over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar Mexicaanse taco’s, Thaise curry’s of een lekkere pokébowl: er is voor ieder wat wils. Er komt zelfs een foodtruck voor … honden!
Tijdens de concerten geniet je van heerlijk eten en ervaar je de sfeer en gezelligheid van Yeke Yeke Festival. Je zult versteld staan van de heerlijke smaken en unieke gerechten die je kunt ontdekken. Eet smakelijk!

Behalve lekker eten en drinken valt er heel wat te beleven op Yeke Yeke Festival. Zo dwalen er mysterieuze steltenlopers over het terrein en leer je er bijzondere percussie-instrumenten bespelen zoals de dundun, de cajon en natuurlijk ook de djembe. Liever een workshop Afrikaanse dans of een balletje trappen op het voetbalveld? Bring it on!
Line-up
Op Yeke Yeke Festival ontdek je muziek uit de vier windstreken in diverse genres. Je maakt er onder meer kennis met: Amartey – sprankelende afrobeats met Ghanese roots, Dj Dia Brown – laidback hiphop, dancehall, moombahton & baile van de rising star uit de tropische deejaycène

Aboubakar Traouré & Balima – Burkina Grooves! Fusion van West-Afrikaanse traditionele muziek me hedendaagse invloeden

Kokonuts! – deejaycollectief met een vintage platencollectie van samba tot desertblues en andere global sounds
Seekaman – heerlijk aanstekelijk reggae met een Afrikaanse toets

Tumbao Cubano – authentieke Cubaanse salsa. Feest gegarandeerd met deze bigband!
Dj Rey & Salsa De Brujas – van reggaeton tot salsa: hips don’t lie! en vele anderen

Team DAMP & Friends – tijd voor de afterparty!
Samenwerking
Yeke Yeke Festival slaat de handen in elkaar met verschillende enthousiaste partners. Zo wordt chef Tair Kassimov van The Noodle Bar foodcurator maar ook Tudor & Friends zal aanwezig zijn met foodtrucks en goodies voor trouwe viervoeters. Deejay-collectief Team DAMP lanceert deze zomer een gloednieuw concet met friends en op Yeke Yeke Festival zorgen zij voor de invulling van de afterparty op zaterdagavond met een fijne selectie
met de beste deejays aan het firmament. De succesvolle samenwerking met De Nationale Loterij wordt verder uitgerold.
Praktisch
Het festival is gratis toegankelijk en bereikbaar met de kusttram. De halte Vosseslag bevindt zich op 150 meter van het festivalterrein.
Het festival is open vrijdag van 14.00 tot 24.00 uur en op zaterdag van 14.00 tot 01.00 uur.
We moedigen iedereen aan om met de fiets of te voet naar het festival te komen.
Overnachten kan in één van de vele hotels of campings in de regio. Een overzicht vind je op
https://www.visitdehaan.be/
Meer info op www.yekeyeke.be

1 reactie

Frederiek
Geschreven op 2023-05-23 08:52:02
Leuk nieuws, kijken we naar uit!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.