Home > De Haan maakt echt werk van veilige voetpaden

De Haan maakt echt werk van veilige voetpaden

Geschreven op 10 november 2023 om 07:03 door Mario De Wilde

In De Haan wordt ingezet op een veilige en toegankelijke woon- en werkomgeving voor inwoners en bezoekers. De gemeente maakte een inventaris op van enkele honderden ‘kleine’ herstellingen op het openbaar domein en stuurt de komende maanden een team van gemeentemedewerkers op pad om deze mankementen snel te herstellen. Putten of losliggende tegels in het voetpad kunnen gevaarlijk zijn voor voetgangers. Mensen kunnen erdoor struikelen of vallen en ze belemmeren de toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit, zoals rolstoelgebruikers of mensen met een wandelbeperking.

Maar de herstelling van deze ‘kleine’ mankementen aan het openbaar domein bleef vaak liggen door de vele andere opdrachten, bijvoorbeeld in het kader van evenementen. De gemeente maakte nu werk van een inventaris van enkele honderden aanpassingen die nodig zijn op het openbaar domein. Eerst werd nagegaan wat door derden hersteld moet worden. Een voetpad dat beschadigd raakte bij het bouwen van een appartementsgebouw bijvoorbeeld, moet door de aannemer hersteld worden. Andere herstellingen vallen ten laste van gas-, water- of elektriciteitsbedrijven. Tenslotte werd een lijst gemaakt van zaken die de gemeente zelf moet herstellen.

Schepen voor Werken in Eigen Beheer, Christine Beirens: “Hiervoor werden nu enkele teams van gemeentemedewerkers samengesteld, die de komende maanden speciaal op pad gaan voor kleine herstellingen op het openbaar domein van onze gemeente. Op die manier willen we zorgen voor een veiligere, meer toegankelijke en aantrekkelijke omgeving voor onze inwoners en bezoekers.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.