Home > De Haan gaat verschillende straten heraanleggen

De Haan gaat verschillende straten heraanleggen

Geschreven op 12 juni 2020 om 17:19 door Mario De Wilde

Diverse straten en paden in de Concessie van De Haan vertoonden schade door ouderdom, door de weersomstandigheden in de loop der jaren en door het dagelijks gebruik. Het college besliste om deze straten en paden nog voor de zomer 2020 een onderhoudsbeurt te geven door slemlagen aan te brengen.
Slem is een oppervlaktebehandeling voor bestaande verhardingen waarbij een mengsel van minerale aggregaten, bitumenemulsies, water en toeslagstoffen ter plaatse bereid worden in een mobiele menginstallatie en ogenblikkelijk koud wordt aangebracht op het te behandelen asfalt. Dit verrijkt opnieuw het poreus geworden asfalt en maakt het waterdicht wat zorgt voor beter rijcomfort.
Deze lanen kregen twee slemlagen: Goethelaan, Mercatorlaan, Orteliuslaan, Rembrandtlaan, Van Maerlantlaan, Montaignelaan, Cellinilaan, Bilderdijklaan, Van Eycklaan, Rubenslaan en Raffaëllaan.

De werken kaderen in het algemeen herstelplan voor voetpaden en wegen, aangekondigd in het begin van deze legislatuur. In 2019 werden al werken aan voetpaden in de Dolfijnstraat, Liebaertstraat en Zeehondstraat te Wenduine uitgevoerd en vorige maand werden op de Nieuwe Steenweg in De Haan ook twee fietssuggestiestroken aangebracht.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.