Home > ‘De Grote Goesting’: Westtoer wil ons laten proeven van de Westhoek

‘De Grote Goesting’: Westtoer wil ons laten proeven van de Westhoek

Geschreven op 23 maart 2021 om 19:06 door Mario De Wilde

Het West-Vlaams toerismebedrijf Westtoer wil met een grote campagne de Westhoek in de kijker zetten als een van de smakelijkste regio’s in de provincie. met als titel ‘De grote goesting’ zullen er op veel bijzondere plaatsen onder meer picknicks georganiseerd worden. Bert Recour, de kok van restaurant Pegasus, in Poperinge, zal bijv. koken in een historische villa aan de voet van de Zwarte Berg. Mensen zullen er in de tuin kunnen eten. Maar er is ook een etentje gepland in de stallen van boerderij “Den Overdracht”, waar Bert zijn lamsvlees haalt. Wel pas volgende lente, na corona: “Het wordt sowieso in het voorjaar gedaan omdat de lammetjes dan slachtrijp zijn en de primeurgroenten oogstklaar zijn, de mooiste periode om zoiets te doen voor mij is de lente en de herfst.”

Langste tafel aan de Zillebekevijver
Er zijn ook plannen om ‘De langste tafel’ te organiseren. “Het moet een lange breugeltafel worden waar heel veel mensen aan kunnen zitten. De tafel voor 800 mensen zal op een unieke locatie staan, namelijk aan Zillebekevijver. Er komt ook een lichtspektakel en animatie op een ponton op het water”, zegt Nick Benoot van het Hoge krater museum.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.