Home > De Goedendag in Lissewege lanceert ‘Koken voor Helden’

De Goedendag in Lissewege lanceert ‘Koken voor Helden’

Geschreven op 30 maart 2020 om 08:05 door Mario De Wilde

Koken voor Helden is een culinair initiatief waarmee wij onze waardering tonen aan alle moedige verplegers/verpleegsters en eerstehulpverleners die zich in de frontlinie van deze noodsituatie voor de volksgezondheid bevinden. In de strijd tegen een virulent virus, zijn zij onze echte helden. Het idee achter Koken voor Helden is eenvoudig: Klanten betalen vooraf een culinair maaltijd voor verplegers/verpleegsters die later gratis verwend worden met een gastronomisch maaltijd in Hostellerie De Goedendag te Lissewege.

Het lijkt een variant op ‘caffè sospeso’, een kopje koffie dat vooraf is betaald als anonieme liefdadigheid. Deze traditie begon in de volkscafés van Napels, waar iemand die geluk had gehad een sospeso zou bestellen, de prijs van twee koffies zou betalen, en maar één zou krijgen en consumeren. Een arme persoon die later vroeg of er een sospeso beschikbaar was, zou dan gratis koffie krijgen. De caffè sospeso is geïdentificeerd als een symbool van sociale solidariteit. ‘Het is een prachtig initiatief’, zegt Marnick Degryse, eigenaar van Hostellerie De Goedendag te Lissewege. “In afwachting van een normalisering van de situatie, kunnen klanten een lunch of menu betalen voor onze nieuwe helden. Ik houd een logboek bij en als een verpleger of verpleegster daarna opbelt en vraagt: ‘Hebben jullie één Koken Voor Helden op staan? ‘ kan ik hen een gastronomisch lunch of menu aanbieden … gratis.
Het is een elegante manier om solidariteit te tonen en de levensfilosofie van elke ondernemer.
‘Het is maar een eetmaal, maar aangeboden aan helden die levens redden. Een mooi gebaar van menselijkheid.’

Hostellerie De Goedendag, Lisseweegsvaartje 2 – 8380 Lissewege, www.degoedendag.beinfo@degoedendag.be www.facebook.com/degoedendag

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.