Home > De genomineerden voor Gouden Hoed 2023 in Knokke-Heist zijn bekend

De genomineerden voor Gouden Hoed 2023 in Knokke-Heist zijn bekend

Geschreven op 8 maart 2023 om 07:08 door Mario De Wilde

De genomineerden voor internationale cartoonwedstrijd De Grote Prijs Knokke- Heist Gouden Hoed 2023 zijn bekend! Het Cartoonfestival Knokke-Heist is in 2023 aan zijn 62ste editie toe en vindt plaats van zaterdag 8 juli tot en met zondag 27 augustus 2023 in Cultuurcentrum Scharpoord. Elk jaar wordt in het kader van het Cartoonfestival de internationale cartoonwedstrijd De Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed georganiseerd.

Oudste cartoonwedstrijd ter wereld
Knokke-Heist is voor de 62ste keer gastheer van de internationale cartoonisten en daarmee is de Gouden Hoed de oudste cartoonwedstrijd ter wereld. Na al die jaren blijkt de wedstrijd nog steeds bijzonder populair, want ruim 471 cartoonisten uit meer dan 62 landen namen deel aan De Grote Prijs Knokke-Heist. In totaal werden er 1884 cartoons ingestuurd.

De 10 genomineerden van de Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed zijn bekend. Een professionele achtkoppige vakjury, onder leiding van Chris Dusauchoit, selecteerde op zaterdag 4 maart 2023 na een uitgebreide jurydag 10 cartoonisten die kans maken op een geldprijs van 5000 euro en eeuwige cartoonroem. De voorzitter kreeg hiervoor professionele ondersteuning van cartooniste Floor Denil, illustratrice Iris Van Robays (De Standaard), actrice/comedienne Sarah Vandeursen, cartooniste Inge Heremans (Ilah) en Toon Horsten (Standaard Uitgeverij).

En de genomineerden zijn…
• Valerie Salerno – Frankrijk
• Ganji Ehsan – Iran
• Nir Molad & Amos Ellenbogen – Israël
• Aleksandr Sergeev – Rusland
• Toso Borkovic – Servië
• Doede Okkema – Nederland
• Ludo Goderis – België
• Ludo Goderis – België
• Ghislain Vermote – België
• Dieter Bevers – België

De winnaars worden bekendgemaakt op zaterdag 8 juli 2023 tijdens de officiële opening van het Cartoonfestival 2023 in Knokke-Heist. De cartoons van alle genomineerden kan je deze zomer bewonderen in de thematentoonstelling.

Cartoonfestival Knokke-Heist 2023
In de 62ste editie van het Cartoonfestival geven we de tekenpen aan cartoonisten die ons laten zien hoe vrouwen echt zijn. Maar kan dat wel? Zijn die meisjes in de reclame wel echt? En kan je als vrouw echt je mening kwijt? Ontdek samen met je kinderen een cartoonwereld vol frivole meisjes, krachtige vrouwen en alles daartussen. Binnenkort meer info op www.cartoonfestival.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.